[Torek, 19.08.2008]
Med-svet
0:46
Zbudim se, v sobi je tema. Pogledam proti dragi, izgleda, da spi. Nekaj ni v redu. Rahlo se dvignem in se v temi poskušam razgledat naokrog. Ne uspeva mi, saj je svetloba, ki prihaja izpod spuščene rulete, prešibka, da bi lahko razložil stvari okoli sebe. Stegnem se proti mizici, da bi zagrabil telefon. Nekaj časa tipam naokoli, preden ga najdem in ko ga končno ulovim, ga poskušam odpret. Zdi se mi, kot da je zlepljen; nikakor ga ne morem odpret. Ponovno se stegnem proti mizici, tokrat za vžigalnikom. Ko ga njadem, poskušam prižgat svečko, da bi videl, kaj se dogaja. Vžigalnik ne vžge. Spet se obrnem proti vratom in v soju svetlobe opazim, da nekaj stoji na terasi. Vstanem in spustim ruleto, nato se vrnem v posteljo. Potem se prebudim.
Pogledam proti vratom, izpod rahlo dvignjene rulete prihaja šibka svetloba, zavesa plapola od močnega vetra. Vstanem in ruleto spustim do konca in ko se vrnem v posteljo, opazim, da zavesa še vedno giba. Zdi se mi, kot da nekdo poskuša priti noter. Stegnem se proti mizici in z roko zbijem obe rahlo tleči svečki. Padeta na tla in ugasneta. Zatipam proti telefonu in vžigalniku, iščem karkoli, s čimer bi osvetlil prostor. Zagrabim telefon in ga poskušam odpret, a ga ne morem. Čudim se, kako je to mogoče in razmišljat začnem, če sanjam. Močno se mi dozdeva, da je razlog v tem, a še vedno nisem prepričan. Potem se zbudim.
Stegnem se proti mizici in opazim, da ni svečk. Zatipam proti vžigalniku in ko ga poskušam prižgat, ta še vedno ne dela. Dopovedujem si, da ne morem biti še vedno v sanjah. Potem se oglasi telefon. Zagrabim ga, da ne bi zbudil drage, a med tem zazvoni tudi njen. Odprem telefon in pogledam, kaj se dogaja. Na zaslonu se začnejo pojavljat nekakšne slike in ko pogledam še njen telefon, opazim, da se tudi na njem prikazujejo iste slike. Ne morem verjet, kaj se dogaja! Naenkrat oba telefona ugasneta, spet je tišina. Pogledam proti gospodični in ko vidim, da je še bolj zmedena, kot jaz, jo nežno objamem. Takrat se nekaj zaleti v ruleto in spet se prebudim.
Prižgem svečko? Pogledam na tla in vidim, da je na tleh svež madež od voska. Vstanem in pokleknem ob njem, rad bi ga pobral, preden se posuši in vleze v tepih. Ko odrinem mizico, iz nje izbijem še drugo svečko. Ta odleti na drugo stran, kjer nastane še en svež madež. Zaklejem, lotim se pobiranja voska. Čudim se, kaj se dogaja, med tem pa sčistim nastalo svinjarijo. Ko opravim, zlezem nazaj v posteljo in že skoraj zaspim, ko se mi spet začne dogajat...
... Z dekletom se v pickup-u peljeva nekam, noč je. Na poti naletiva na težavo, zato obrnem in zavijem proti bližnji kmetiji. Ustavim ob seniku in ji med potjo prigovarjam, da ji bo všeč spati na senu. Izgleda nejevoljna, zato jo tolažim, da greva takoj zjutraj naprej.
Potem se zbudim. Ležim na hrbtu. Pogledam proti vratom, izpod rahlo dvignjene rulete prihaja šibka svetloba. Sedem na posteljo in zatipam proti vžigalniku na mizici. Ko ga dosežem, prižgem svečko, nato pogledam na uro na telefonu. Ta kaže 0:46. Premišljujem o sanjah in razmišljam, če sem končno zunaj. Za hip me prime občutek, da nekaj ni v redu, zato naredim RC s štetjem prstov in ko sem prepričan, da sem zares nazaj, se lotim zapisovanja. Ob 1:22 se spravim nazaj spat...
6:30
V službi. Pripravljamo večjo posodobitev sistema, ko je vse pripravljeno, me pošljejo naokoli po pisarnah, da ljudem naročim, da zaključijo z delom. Pridem v zgornje nadstropje in začnem dajat navodila. Malo se mi zatakne pri velikem šefu, a se tudi on izkaže za precej dojemljivega, ko enkrat razume, kaj mora naredit. S precejšnjim olajšanjem odidem naprej, ostane mi še računovodstvo. Razložim jim navodila in takrat opazim, da so ženske precej zmedene. Povem jim, da bo do naslednjega dne vse delovalo, nato se skupaj odpravimo dol...
... Doma. Babici pripravljam večji TV (računalniški?) zaslon, ona pa med tem kuha kosilo. Čez čas sede na stol ob vhodu v shrambo in me opazuje. Skoraj že končam, ko pozvoni pri vratih. Babi me prekine in mi naroči, naj vse skupaj prestavim v drugo sobo, da ne bom motil pomembnega obiska...