[Četrtek, 29.01.2009]
Kje se konča sfera zaznave?
Zbudil ob 4:01. Ob 4:15 vzamem 1xLD, 1x Dreamscape in 1x Alpha GPC, nato nazaj spat... Nekaj časa se obračam po postelji, razmišljat začnem, da bo to spet ena od ta dolgih... Naenkrat začutim rahlo tresavico in ko se obrnem na drugo stran, opazim, da mi vidno polje preliva prijetna modra barva, v kateri se izrisujejo razni svetleče obrobljeni vzorci. Kmalu me odnese...
6:30
Znajdem se v babičini hiši na Šolski. Vstopi babica; mlajša je in bolj vitka, ne uporablja bergel. Takoj mi je jasno, da sanjam. Pozdravim jo in jo vprašam, kako se ima. Med tem, ko mi pove, da se dobro počuti, se prav po otroško poči na rit; na obrazu ji igra širok nasmeh. Vesel sem, da jo spet vidim, še bolj pa, da sem zavesten v sanjah. Spet se odprejo vrata in v hišo vstopita fant in dekle (Nata??). Na njenem obrazu je porogljiv nasmeh, ko me vpraša, če vem, da govorim s fantomom. Povem ji, da vem; takoj dobim občutek, da je tu, da bi me zmotila. Na hitro se izgovorim in odidem v babičin kabinet; razmišljam, kaj sem že načrtoval. Ko mi v glavo šine ideja, da bi rad videl, kje se konča ta sfera zaznave, se spet pojavi na vratih in mi nekaj govori. Ne poslušam je; odprem okno in skočim na stopnišče. Zdi se mi, da sem jo presenetil; zaslišim jo, ko zakleje in se nagne skozi okno. Čutim, da me išče. Skrijem se za avtomobile na dvorišču in se potuhnem. Premišljujem, kam naj sploh grem. Med tem na smreki v moji bližini pristane vran in ko pomislim, naj mi pokaže pot, odleti proti SZ (mimo "nore Hilde" proti hribom). Vstanem, da bi stekel za njim, a obstojim, ko pogledam proti severu (proti sosedu); nebo postane spackano, izgleda, kot da se mavrične barve narobe prelivajo. Nekaj časa opazujem nenavadno anomalijo, nato pa za seboj spet zaslišim glas. Nata me sprašuje, kaj je narobe z nebom pastelnih barv in namesto odgovora se poberem...
Tečem skozi nepoznano mesto. Na koncu ulice avtobusna postaja, na njej leži možakar neprijetnega videza. Ko me opazi, vstane in se nameni proti meni. Pripomni, da imam zagotovo kaj zanimivega v nahrbtniku, nato se požene v tek. Obrnem se in stečem v smeri, iz katere sem prišel, nato zavijem v stransko ulico. Tečem do konca, nato zavijem v podhod (podzemna garaža?). Ko najdem izhod, je moj zasledovalec že daleč zadaj; počasi nadaljujem proti bližnji gostilni.
Hočem iti skozi, a opazim, da se pri izhodu skupina ljudi preriva; izgleda, da se bodo stepli. Ne mine minuta, ko res zapojejo pesti. Obrnem se in odidem v nasprotni smeri. V drugem prostoru naletim na tri fante (podobni so znancem iz osnovne šole), ki se nekaj igrajo. Izgleda kot knoblanje ali pa "razparči se..."; fantje se ob igri očitno zabavajo, saj se prerivajo in skačejo, kot otroci...
Znajdem se na ulici, kjer naletim na moškega in žensko. Zdi se, da vesta za moj namen in mojo zagato (glede meje sfere zaznave). Pomagata mi do nekod (?!? – spomnim se vožnje z avtomobilom, nekega orožja...?) in ko ju sprašujem, kdo sta, mi povesta, da se bomo še srečali...
Potem se zbudim...