Author Topic: [Smiley] DeLiRiJi (1)  (Read 65440 times)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[06.07.2009] Nenavadna družina
« Reply #135 on: 06 July 2009, 15:48:48 »
[Ponedeljek, 06.07.2009]
Nenavadna družina

9:53
Z mamo se peljeva po Mislinji od občine proti babičini hiši. Na sosednji parceli opazim očeta in babico; s hrbtom sta obrnjena proti cesti, sedita za mizo in jesta. Mislim, da ju pokličem. Oče, še vedno s hrbtom obrnjen proti nama, pove, da zdaj ni primeren čas...
Prizor se spremeni, znajdem se v šoli. Do mene pristopi dekle, ki se mi zdi zelo poznana, a se ne morem spomnit, kam naj jo dam. V njej je nekaj prijetnega, osebnega, skoraj intimnega, zaradi česar se na momente pročutim rahlo nelagodno. Prosi me, če lahko grem z njo in odpraviva se ven.
Pot me spominja na vožnjo po Mislinjskem klancu proti Movžam. Peljeva (?) se mimo naše hiše in se ustaviva pred sosednjo. Dekle me želi predstavit svoji družini, ki se ravno takrat nekam odpravlja. Spoznam njenega brata, mamo in očeta, dedka, teto in dva moška, ki kmalu zatem odidejo. Dekle me povabi noter, odideva na podstrešje.
Temačen prostor je slabo osvetljen in ko se mi oči privadijo na mrak, opazim nekakšne naprave, na kljukah pod stropom pa vidim viseti nekaj, kar mi sprva ne uspe čisto razločit. Stopim bližje in opazim, da gre za dele človeške kože. ??? Naenkrat se tu pojavi še vsa družina in ko jih bolj podrobno pogledam, opazim, da je koža njihova – mama ima kožo le po obrazu in vratu, dedek je popolnoma brez. :o Poskušam dojet, kaj se dogaja, a mi nikakor ne uspe. Pred hišo se zasliši zvok avtomobila in treskanje vrat. Dedek me opozori, da ne bi smel biti tukaj in da je najbolje, če se poberem...

Potem se prebudim.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
Re: [Smiley] DeLiRiJi (1)
« Reply #136 on: 20 October 2009, 12:21:30 »
Zaklepam temo in nadaljujem tukaj.