[Sobota, 21.02.2009]
Naselje v gozdu
4:52
Hiša na Šolski. Z Janom prideva tja, debatirava o tem, da je treba pospravit nekatere stvari in umaknit slike. Takoj ob prihodu opazim, da so garažna vrata odprta. Stečeva noter in vidiva, da so bile slike pobrane iz okvirjev, ki zdaj prazni visijo na stenah ali pa polomljeni ležijo na tleh. Janu porinem telefon v roke in ga pregovorim, da pokliče policijo. Ko dobi zvezo, se nekaj časa pogovarja s policajem na drugi strani, nato pa se odpravi v zgornje nadstropje. Prideva v dnevno, kjer pod mizo opaziva na kup naložene slike. Zahvali se policaju in mu razloži, da sva jih našla, nato prekine. Pogleda me in reče, da sva roparje očitno presenetila...
Potem se zbudim. Zapišem sanje, ob 5:08 vzamem 2x LD in 1/8 johimbina, nato nazaj spat... Precej hitro me odnese, potem...
7:35
Zbudim se na klopci pod milim nebom; prebudijo me glasovi, ki prihajajo iz moje leve. Skobacam se iz klopce in se še ves krmižljav razgledujem okrog, da bi videl, kje sem. Klopca stoji na ravnem delu gozdne potke, obrasle s precej gostim, visokim grmovjem. Kam se spušča navzdol, ne vidim, ko pogledam navzgor, pa opazim, da so nekaj metrov višje a levi in desni nekakšni gozdni bungalovi. Pri levem bungalovu vidim skupino treh ali štirih fantov, ki se nekaj igrajo. Klikne mi, da sanjam in naenkrat se mi zazdi, da se mi odpre obzorje; vidno polje se mi razširi, zato se še enkrat razgledam naokrog. Levo in desno od klopce zdaj mimo grmovja vidim še ogromen travnik, naprej od tistih bungalovov pa se mi odpre še celo naselje v hribu. Iz desne se zaslišijo glasovi in smeh in ko pogledam, kaj se dogaja, vidim, da se približuje cela procesija ljudi, oblečenih v krila iz listja. Napotim se proti njim...
Znajdem se v zgradbi (eden od bungalovov?). Številni hodniki, povsod polno bolj ali manj pijane mladine. Tudi jaz sem očitno pod gasom; težave imam z ravnotežjem in opotekam se po hodniku. Rad bi prišel do svoje sobe, a ne vem čisto točno, kje je. Zanese me in zaletim se v vrata, ki se vdajo pod mojo težo. Vpadem v sobo, kjer spijo tri ali štiri dekleta; seveda jih prebudim in pošteno prestrašim. Opravičim se in poskušam pojasnit, da iščem svojo sobo, potem odidem...
Zbudi me hrup iz hodnika. Profesor (?) spravlja ljudi pokonci. Pridružim se skupini, ki se odpravi proti naslednji sobi. Pridemo do sobe, kamor sem uletel prejšnji večer in ko se dekleta spravijo, mi ena pove, da sem zvečer spil dvakrat po dva deci vodke, ki sem jo mešal še z nečim. Še enkrat se opravičim, rahlo sem v zadregi... Nadaljujemo pot med hodniki in pridemo v jedilnico. Tu je še nekaj ljudi (najvztrajnejši ali najzgodnejši..?); nekdo predlaga, naj poskusimo nekakšno pecivo. Poskusim mali košček in ugotovim, da je res odlično, a peklensko sladko.
Pridemo ven, namenjeni smo proti vodi? Po poti se skupina fantov spravi name, a jih pomirim, ko enega od njih zagrabim in vržem po tleh. Da bi se izognil nadaljnjim konfliktom, se raje pridružim skupini deklet bolj zadaj. Ena vidi nenavadno žival. Ko jo začne crkljat, opazi, da pod vratom nosi mladiča. Seveda ga poboža in mama ga takoj zapusti. Dekle je presenečeno in razložim ji, da ga ne bo več marala, ker ima vonj po človeku. Ko ga dekle poskuša še enkrat pobožat, se malček prestrašeno poskuša skrit, nato pa priteče do mene. Kot bi trenil, se mi povzpne po rokah in skozi ovratnik zleze v pulover, kjer se v rokavu udobno namesti...
Potem se zbudim...