Datum: 21. 10. 2009, 06:30
Tip: Intenzivne sanje
Ključne besede: pogovor, življenjepis, žuželka, dedek
Lokacije: trgovski center, dom (pred babičino hišo)
Kratka vsebina: S skupino ljudi sedimo pred večjo zgradbo in klepetamo; nekoga čakamo...
Kasnej, z nekom hodiva po trgovskem centru, nekaj iščeva. Ko greva skozi oddelek s posteljnino, pohodim komplet žogic, ki ležijo na tleh. Odpraviva se proti spodnjemu nadstropju in prijatelj mi razlaga o žuru, na katerem smo bili prejšnjo noč, jaz pa se ničesar ne spomnim...
Tuk me prepričuje, naj podpišem neko vlogo. Ko jo preberem, ugotovim, da gre za življenjepis, v katerem so navedeni moji glasbeni dosežki. Čeprav imam pomisleke, me pregovori, da jo vendarle podpišem...
Pred babičino hišo srečam teto Bredo. Med klepetom opazim, da ima nekaj nad ustnico in ko približa prst, odleti nekakšna žuželka, ki izgleda kot vejica ali posušen list, ter pristane na avtu v bližini. Ker mi je zanimiva, se je dotaknem. Žuželka se našopiri in me zbode v prst. Nadaljujeva s pogovorom in teta omeni, da je dedek bolan in da počiva v hiši. Stečem noter in pridem do sobe, v kateri leži na tleh jogi, na njem pa starejši možakar, ki kadi. Teta pristopi do njega in mu vzame cigareto, jaz pa mu planem v objem. Popade me neutolažljiv jok...