Author Topic: [Sašo] Destinacija: Sanje  (Read 14880 times)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
Re: [Sašo] Destinacija: Sanje
« Reply #15 on: 14 December 2009, 12:16:04 »
Datum: 21. 10. 2009, 06:30

Tip: Intenzivne sanje

Ključne besede: pogovor, življenjepis, žuželka, dedek

Lokacije: trgovski center, dom (pred babičino hišo)

Kratka vsebina: S skupino ljudi sedimo pred večjo zgradbo in klepetamo; nekoga čakamo...
Kasnej, z nekom hodiva po trgovskem centru, nekaj iščeva. Ko greva skozi oddelek s posteljnino, pohodim komplet žogic, ki ležijo na tleh. Odpraviva se proti spodnjemu nadstropju in prijatelj mi razlaga o žuru, na katerem smo bili prejšnjo noč, jaz pa se ničesar ne spomnim...
Tuk me prepričuje, naj podpišem neko vlogo. Ko jo preberem, ugotovim, da gre za življenjepis, v katerem so navedeni moji glasbeni dosežki. Čeprav imam pomisleke, me pregovori, da jo vendarle podpišem...
Pred babičino hišo srečam teto Bredo. Med klepetom opazim, da ima nekaj nad ustnico in ko približa prst, odleti nekakšna žuželka, ki izgleda kot vejica ali posušen list, ter pristane na avtu v bližini. Ker mi je zanimiva, se je dotaknem. Žuželka se našopiri in me zbode v prst. Nadaljujeva s pogovorom in teta omeni, da je dedek bolan in da počiva v hiši. Stečem noter in pridem do sobe, v kateri leži na tleh jogi, na njem pa starejši možakar, ki kadi. Teta pristopi do njega in mu vzame cigareto, jaz pa mu planem v objem. Popade me neutolažljiv jok...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #16 on: 14 December 2009, 12:22:38 »
Datum: 22. 10. 2009, 06:30

Ključne besede: snemanje filma, svetleč paket, tatvina

Lokacije: mesto, park

Kratka vsebina: Pomagam pri pripravah kulis in scene za film, nato se odpravim domov. Večer, pot me vodi skozi mesto. Grem mimo zgradbe z odprtim oknom in na mizi opazim svetleč paket. Brez pomisleka ga pograbim in se poženem v beg. Preden pridem do vogala hiše, za seboj zaslišim korake. Ustavim se in se napotim proti zasledovalcu; prešine me namreč, da sem naredil popolno neumnost. Ko pride dovolj blizu, me možakar zagrabi, a me kmalu presenečeno izpusti, ko mu vrnem paket in se mu začnem opravičevat, da sploh ne vem, zakaj sem to naredil. Skupaj se odpraviva proti gostilni, po poti klepetava.
Zjutraj se z nekom peljem mimo prizorišča snemanja. Voziva se skozi park in na travi opazim spalke, v katerih spijo ljudje. Snemanje naj bi bilo končano?...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #17 on: 14 December 2009, 12:27:54 »
Datum: 23. 10. 2009, 02:29

Tip: FA

Ključne besede: neznanec, tekmovanje

Lokacije: soba

Kratka vsebina: Zbudim se in opazim, da je še nekdo tu. Neznanec razloži, da bo v igri zmagal tisti, ki pobere največ koščkov, ki jih je raztresel po tleh. Vstanem in navlečem hlače, prižgem svečko in mimogrede preverim, kam so padli tisti koščki... Potem se zbudim; oblečen, ob prižgani svečki in stoječ na sredi sobe. :-\ ;D

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #18 on: 14 December 2009, 12:34:20 »
Datum: 24. 10. 2009, 06:58

Ključne besede: sprehod, nadlegovanje, papir

Lokacije: cesta skozi vas

Kratka vsebina: Z nekom hodiva proti koncu vasi, ko za nama pride skupina težakov. Njihov šef počaka na križišču, dva pritečeta do naju. Vzameta mi nahrbtnik in ga prebrskata; zaplenita nekaj stvari in se vrneta k šefu. Ta z izkupičkom ni zadovoljen, zato se fanta vrneta; tokrat hočeta papir. :-\ Iz torbe izvlečem blok in preden mi ga zaplenita, ju pregovorim, da ne potrebujeta celega. Ko privolita, blok raztrgam na pol in jima izročim polovico. Spet se napotita proti šefu, midva pa se pobereva v nasprotni smeri...
... Spet mi nekdo sledi, zato se skrijem za nasip. Do mene pride dekle, ki mi razloži, da me iščejo. Ker mi je jasno, da me bodo v vsakem primeru našli, se skobacam iz skrivališča in odidem za njo...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #19 on: 14 December 2009, 12:39:45 »
Datum: 26. 10. 2009, 06:30

Ključne besede: trening, motor, zavore, zaključevanje ocen

Lokacije: neznana lokacija (odročna; ovinkasta cesta, ki vodi v hrib), razred

Kratka vsebina: Na odročni lokaciji imamo trening. Po treningu se hočem odpravit domov, a imam težave z motorjem - zavore ne delajo v redu. Nekdo mi priskoči na pomoč in ko jih očistiva, zavore delajo brezhibno...
... V razredu; sproščeno ozračje, nekdo prižge radio. Profesor pove, da se dobra glasba začne od 19. komada naprej in nekdo prestavi. Profesor zaključuje ocene in kljub temu, da se mi vse skupaj zdi prehitro, sem zadovoljen - tako bo več prostega časa...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #20 on: 14 December 2009, 12:45:10 »
Datum: 27. 10. 2009, 06:30

Ključne besede: izlet, prijatelji, datura

Lokacije: hribi, koča

Kratka vsebina: V hribih. Debatiramo o izletu do razgledne točke, a nad sprehodom nisem preveč navdušen. Med klepetom se nam pridruži druga skupina in ko znanec navdušeno pripoveduje, kako je bilo super, si premislim...
Hodimo po dokaj položni gozdni potki in čez čas pridemo do koče. Vstopimo, v večjem prostoru naletimo na skupino prijateljev, ki jih že dolgo nisem videl. Zaklepetamo se in eden od njih pove, da so poskusili semena dature. Takrat si bolj podrobno ogledam njihove obraze in ugotovim, da od njihovega "potovanja" še ni minilo prav dolgo - fantje čudno mežikajo, obraze pa jim še vedno rahlo "zateguje". ;D Prijatelj nadaljuje, da je bila izkušnja sicer zanimiva, a precej nevarna.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #21 on: 23 August 2010, 13:34:30 »
Zadnjih 14 dni se mi med izvajanjem vsakdanjih opravil pojavljajo flashbacki sanjskih spominov. Spomini so običajno precej statični (kot bi gledal fotografije), a so zadosti intenzivni, da prikličejo celo paleto podrobnosti - od same lokacije pa do vsebine in občutkov, ki sem jih doživljal v sanjah. Običajno se pojavljajo v serijah - več spominov, ki med seboj niso povezani (vsaj očitne povezave zaenkrat ne vidim).

Do nadaljnjega bom shemo zapisovanja prilagodil tako, da se bom osredotočil izključno na opise lokacij.