Author Topic: kLJUČ IN KLJUČAVNICA  (Read 17943 times)

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
kLJUČ IN KLJUČAVNICA
« on: 05 July 2013, 11:30:45 »
KLJUČ IN KLJUČAVNICA
Veliko rastlin ima lastnosti, ki zdravilno vplivajo na ljudi. Npr. kamilice zdravijo vnetja, žajbelj čisti telo, če ga zaužijemo, in prostor, če ga zakurimo. Snovi, ki jih rastline vsebujejo, so na nekem nivoju zapisi, ki jih lahko preberemo kot knjigo. Zdravilna rastlina se odziva na določeno neravnovesje v človeku in ga zna odpraviti. Energija rastline se prilega določeni bolezni kot ključ določeni ključavnici. Že tistočletja ista rastlina zdravi isto bolezen. Da bi razumeli, kako rastline zdravijo, lahko poskusimo z naslednjimi nalogami:

1.NALOGA

Zoomiraj v izbrano rastlino, npr. žajbla. Postani tako majhen, da vidiš svoje okolje sestavljeno iz pikic. Poglej katere barve vsebuje rastlina, katerih je več in katerih manj. Potem si predstavljaj, da prevladujočo barvo žajbla preneseš v del svojega telesa, npr. v trebuh. Opazuj, kako barva žajbla komunicira s telesom, kako se širi po telesu, kam gre, kako se tisti del telesa, po katerem se je razširila barva žajbla, spremeni, kako se počuti, kako ga celice sprejmejo, morda lahko pretvoriš celo komunikacijo med žajblom in celicami telesa v besede. Poglej katero barvo v telesu zasleduje barva žajbla in kaj z njo naredi.

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
Re: kLJUČ IN KLJUČAVNICA
« Reply #1 on: 05 July 2013, 12:25:23 »
Sem pozabila napisat... naslednja naloga bo objavljena v sredo 10.7.

Vsemogočni in Red, sta še zraven?

Offline Vsemogocni

• Full Member
« Reply #2 on: 05 July 2013, 12:30:57 »
Jaz sem še. Bom kmalu poročal za prejšnjo nalogo. :)

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #3 on: 05 July 2013, 15:11:08 »
Jaz sem še. Bom kmalu poročal za prejšnjo nalogo. :)

Super  :thumbsup:.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #4 on: 07 July 2013, 10:48:39 »
...
1.NALOGA

Zoomiraj v izbrano rastlino, npr. žajbla. Postani tako majhen, da vidiš svoje okolje sestavljeno iz pikic. Poglej katere barve vsebuje rastlina, katerih je več in katerih manj. Potem si predstavljaj, da prevladujočo barvo žajbla preneseš v del svojega telesa, npr. v trebuh. Opazuj, kako barva žajbla komunicira s telesom, kako se širi po telesu, kam gre, kako se tisti del telesa, po katerem se je razširila barva žajbla, spremeni, kako se počuti, kako ga celice sprejmejo, morda lahko pretvoriš celo komunikacijo med žajblom in celicami telesa v besede. Poglej katero barvo v telesu zasleduje barva žajbla in kaj z njo naredi.

Torej... Nalogo sem parkrat poskusil izvesti skozi meditacijo, ampak se mi nikakor ni uspelo zadosti pomirit in zbrat, da bi prišel do vizualne zaznave. :P Okej, hipnagogija še, do neke faze, naprej pa nikakor... :-\ Sem pa sinoči ulovil par stvari: Prevladujoča (pravzaprav edina, ki sem jo videl), je bila temno modra. Preden sem jo začel kamorkoli prenašat, sem videl (svoje?) ležeče telo, ki je imelo v predelu vratu nekakšen moder obliž (izgledal je kot par cm širok trak, nisem pa prepričan, če je bil le preko adamovega jabolka, ali pa je šel okrog in okrog vratu). Po nekaj sekundah je zaznava zbledela, ostal mi je praskajoč občutek v grlu (kot bi imel suho grlo od preveč kajenja). Zaenkrat nič drugega... :P :-\

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #5 on: 07 July 2013, 11:28:09 »
Sem pa sinoči ulovil par stvari: Prevladujoča (pravzaprav edina, ki sem jo videl), je bila temno modra. Preden sem jo začel kamorkoli prenašat, sem videl (svoje?) ležeče telo, ki je imelo v predelu vratu nekakšen moder obliž (izgledal je kot par cm širok trak, nisem pa prepričan, če je bil le preko adamovega jabolka, ali pa je šel okrog in okrog vratu). Po nekaj sekundah je zaznava zbledela, ostal mi je praskajoč občutek v grlu (kot bi imel suho grlo od preveč kajenja). Zaenkrat nič drugega... :P :-\

Hmm, zanimivo :o, sploh glede na to, kaj se je meni sanjalo  :):

V Ljubljani sem stopila na bus za domov. Bili so novi busi, kvadratni, imeli so sobe. V prvem prostoru, ko si vstopil je bil voznik. Stopila sem do njega, da bi plačala karto, on mi je pa začel na dolgo in široko razlagati, da ne je več veliko mesa, da je bratranec od nekoga, ki ga poznam in kar ene stvari. Prišel je še en prijatelj, zelo dobre volje in tudi on je bil zelo zgovoren. Ta čas sta se zraven voznikovega sedeža usedli dve kakih 5 let stari punčki. Imeli sta dolgi beli oblekici in dolge ravne lase. Pogledala sem k njima in opazila  na voznikovem sedežu kaktus. San Pedro. Cvetel je. Vse zgornje dele je premikal, kot bi pihal veter. Šla sem do njega. Imel je dva očka. Gledala sva se, hotel se me je dotakniti. Začel je poganjati nekaj podobnega viticam in jih stegovati proti meni. Bile so prekratke. Zraven je delal grimase, kot bi me hotel prestrašiti. Odpiral je usta in sicer toliko, da je z odprtimi usti prekril cel obraz in notranjost obrnil na ven. Začela sem ga klicat Meskalito. Nisem mogla verjeti temu kar je počel, najprej sem otrpnila od presenečenja, potem sem se začela smejati. Še enkrat je odprl usta in notri je imel zvit svetlomoder jeziček. Raztegnil ga je proti meni, kot žaba, in jezik se je kar daljšal in daljšal. Videla sem, da me bo dosegel, zato sem se vrgla nazaj iz stola na tla. Vseeno me je dosegel in me oplazil po vratu. Tam, kjer se me je dotaknil, spredaj, na desni strani, sem čutila, kot bi imela moder obliž, vgrajen noter v vrat.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #6 on: 07 July 2013, 12:23:11 »
Ja, res zanimivo...  :o A na žajbelj si kaj meditirala? Bi pričakoval, da bo bolj stvar zelene, kot modre... ???

Offline Vsemogocni

• Full Member
« Reply #7 on: 07 July 2013, 12:29:10 »
Zanimivo je, da vam toliko dogaja. Meni se zdi, da mi gre vedno slabše. :D Bi prosil, če lahko kdo opiše, kako izvaja vizualizacijo. Na kaj točno se je potrebno koncetrirati?

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #8 on: 07 July 2013, 12:37:56 »
Ja, res zanimivo...  :o A na žajbelj si kaj meditirala? Bi pričakoval, da bo bolj stvar zelene, kot modre... ???

Takrat, ko sem pisala te naloge, sem delala z žajblom. Pri meni je z rdečimi pikami iskal rdeče pike v telesu in ko jih je našel, jih je nekako nevtraliziral, oz. je bil feeling, kot da bi jih pomiril - tiste v telesu. Videla sem pa cel spekter barv in zelena ni prevladovala. Nekako tako je bilo, kot da bi lahko aktiviral eno barvo v sebi in bi jo uporabil za komunikacijo z isto barvo v mojem telesu. Izgledalo je kot celoten, kompleksen sistem in ni mi ga uspelo poštekat.
Je pa na grlu moder center, tako da, če ti je zdravil grlo, je mogoče zato uporabil modro. Jaz takrat ne vem v katerem delu telesa sem bila. Sem pa pri rdeči pomislila na vnetja, ker se mi je že večkrat zgodilo, da sem videla pri kom rdečo barvo čez npr. levo lice in ga je potem v parih dneh začel boleti zob na tisti strani, ali uho,...

Zanimivo je, da vam toliko dogaja. Meni se zdi, da mi gre vedno slabše. :D Bi prosil, če lahko kdo opiše, kako izvaja vizualizacijo. Na kaj točno se je potrebno koncetrirati?

Jaz samo usmerim pozornost na nalogo in nekako začutim, da me potegne, potem se pa samo prepustim in opazujem kaj se dogaja. Od preveč koncentracije me samo začne bolet glava  :mrgreen:.

Offline Vsemogocni

• Full Member
« Reply #9 on: 07 July 2013, 13:28:40 »
Jaz samo usmerim pozornost na nalogo in nekako začutim, da me potegne, potem se pa samo prepustim in opazujem kaj se dogaja. Od preveč koncentracije me samo začne bolet glava  :mrgreen:.

Super, tudi sam delam tako. :)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #10 on: 07 July 2013, 14:00:23 »
Takrat, ko sem pisala te naloge, sem delala z žajblom. Pri meni je z rdečimi pikami iskal rdeče pike v telesu in ko jih je našel, jih je nekako nevtraliziral, oz. je bil feeling, kot da bi jih pomiril - tiste v telesu. Videla sem pa cel spekter barv in zelena ni prevladovala. Nekako tako je bilo, kot da bi lahko aktiviral eno barvo v sebi in bi jo uporabil za komunikacijo z isto barvo v mojem telesu. Izgledalo je kot celoten, kompleksen sistem in ni mi ga uspelo poštekat.
Je pa na grlu moder center, tako da, če ti je zdravil grlo, je mogoče zato uporabil modro. Jaz takrat ne vem v katerem delu telesa sem bila. Sem pa pri rdeči pomislila na vnetja, ker se mi je že večkrat zgodilo, da sem videla pri kom rdečo barvo čez npr. levo lice in ga je potem v parih dneh začel boleti zob na tisti strani, ali uho,...

Zanimivo. Zgleda, da lahko ena rastlina dela na več različnih problemih. Res kompleksen sistem... :)

A tebe tudi? :P :mrgreen: Mi je zanimivo, da imam s koncentracijo/meditacijo pravzaprav kar dosti težav - v smislu, da ne morem umirit misli (vsaj ne na hitro), če pa posvetim pozornost na dihanje ali pa na štetje (ali pa na kombinacijo obojega), pa se misli dogajajo nekje v ozadju in jih pogosto niti opazim ne... :P ;D Po drugi strani mi pa vizije letijo pred odprtimi očmi, čim samo pomislim na kako zadevo... ??? Recimo, tale moder obliž sem spet zaznal na tak način. Se pa običajno zakomplicira, ko poskušam opisat/razložit to, kar zaznam kot (razmeroma) statično sliko... :P :mrgreen:

Vsemogočni, manj teoretiziranja in več prakticiranja, pa bo! :thumbsup: :mrgreen:

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #11 on: 07 July 2013, 17:02:15 »
A tebe tudi? :P :mrgreen: Mi je zanimivo, da imam s koncentracijo/meditacijo pravzaprav kar dosti težav - v smislu, da ne morem umirit misli (vsaj ne na hitro), če pa posvetim pozornost na dihanje ali pa na štetje (ali pa na kombinacijo obojega), pa se misli dogajajo nekje v ozadju in jih pogosto niti opazim ne... :P ;D Po drugi strani mi pa vizije letijo pred odprtimi očmi, čim samo pomislim na kako zadevo... ??? Recimo, tale moder obliž sem spet zaznal na tak način. Se pa običajno zakomplicira, ko poskušam opisat/razložit to, kar zaznam kot (razmeroma) statično sliko... :P :mrgreen:

Jaz se nekako cela naravnam na to kar me zanima, še najmanj z glavo se mi zdi. Tako kot praviš, misli so nekje v ozadju, ali pa jih sploh ni. Tako kot če gledaš nek film, ki te ful potegne, in za tisti čas pozabiš na vse drugo. Slika je res razmeroma statična, sploh če se ti zraven, ko dobiš odgovor na kako vprašanje, pojavi novo vprašanje  :mrgreen:. Takrat zna slika teči. Je pa tudi tako, da se okoli slike dogaja še veliko stvari, nekako nelinearno in vse prispevajo k razumevanju tega kar gledam. In potem to opisat... ja, zna bit včasih kar problem  :mrgreen:.

Če leti veliko informacij naenkrat ali pa zelo nepovezano - iz vseh tistih prostorčkov okoli slike, si jaz včasih kar sproti zapisujem, lahko tudi samo po besedah. Isto kot sanje, toliko da ne pozabim. Ker gre hitro nazaj tja od koder je prišlo  :) in včasih ne znam kasneje priklicat nazaj. Tako da ti zapiski res zelo pomagajo.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #12 on: 07 July 2013, 18:52:17 »
Meni je običajno lažje, če sliko najprej (čim bolj) nevtralno opazujem (brez, da bi si jo vmes ves čas opisoval v mislih) in jo poskušam opisat šele kasnej. Je pa res, da tudi pri zapisovanju sanj uporabljam podobno taktiko - če se ob bujenju nič ne spomnim, se lotim jutranje toalete in drugih opravkov, vmes pa ves čas ribarim, se sprašujem, od kod sem pravkar priletel, kaj sem počel in podobno. :) Definitivno se pa strinjam - ko spomini enkrat potonejo (ali pa, ko jih zalije poplava drugih misli), jih je cel hudič priklicat nazaj... :P :twisted:

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #13 on: 10 July 2013, 11:18:44 »
2. NALOGA

Pojdi v telo in postani celica svojega telesa. Vprašaj celice, kje v telesu bi jim najbolj prav prišla energija žajbla. Pojdi v tisti del telesa. Spij nekaj požirkov žajblovega čaja in spet opazuj komunikacijo med telesom in žajblom.

Naslednja naloga bo objavljena v ponedeljek 15.7.

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #14 on: 17 July 2013, 15:41:13 »
Sem delala vajo včeraj zvečer. Žajbelj je ostal kar v ustih in v grlu, razširil se je še v ključnici in zadaj po vratu in čez lopatice. Širil se je v šetkotnih vzorčkih, kot kaka mreža:

Potem se je spremenil v tole:

in se širil naprej. Potem se mi je naenkrat zamenjala vizualna slika in sem videla neke kalejdoskopske podobe, ki me na nekaj spominjajo pa se ne morem spomnit na kaj  :roll:. Kakšna večja modrost pa se iz tega ni porodila  :mrgreen:.

Je komu znan ta drug vzorček? Tudi to me na nekaj spominja pa mi ne prebije  :P?