Živjo metu in dobrodošla!
Tudi jaz sem bolj nova na področju lucidnosti, sem pa po poklicu psihoterapevtka in se mi zdi tudi zelo uporaben vidik sanjanja to kar opisuješ: da je sanjanje orodje za lastno psihoterapijo. Preko sanjanja namreč lahko ogromno narediš pri razreševanju travm in tudi stvari, ki te sedaj v življenju bremzajo zato, ker imaš različne blokade oz. nerazrešene stvari. Lucidnost za to ni čisto nujna, je pa ZELO priporočljiva. Če ima npr. človek ponavljajoče sanje, da ga nekdo lovi, on pa se ne moreš premikati, lahko to kaže na nek psihološki vzorec (da ima npr. prepričanje, da je nemočen), ki ga lahko obrneš, če se v sanjah zaveš da sanjaš in da je v bistvu vse mogoče. Zato lahko zbežiš ali pa še bolje, se zoperstaviš tistemu, ki te lovi in se tako postaviš zase, ter na globokem psihološkem nivoju obrneš svoje podzavestno prepričanje, da si nemočen.
Prepričana sem, da se da enako narediti s travmo. Konec koncev jaz pri svojem psihoterapevtskem delu uporabljam ogromno tehnik, preko katerih človek lahko podoživi travmo in jo integrira na novo in tako pozdravi rano, ki mu jo je travma zadala. Tako da se mi zdi tvoj plan zelo fajn, seveda pa boš najbrž morala kar nekaj vložiti vanj. Za lucidnost je treba kar garati

.
Meni se je danes prvič zgodil FA

. V sanjah sem se zavedla da sanjam, a me je potem ena močna emocionalna situacija potegnila ven iz lucidnosti in 100% sem bila, da sem zbujena (čeprav nisem bila v spalnici). Seveda nisem naredila RCja, ker sem bila tako sigurna, da sem budna