Author Topic: V Sanjanju  (Read 25741 times)

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
Re: V Sanjanju
« Reply #30 on: 06 September 2014, 18:23:23 »
Živjo metu in dobrodošla!
Tudi jaz sem bolj nova na področju lucidnosti, sem pa po poklicu psihoterapevtka in se mi zdi tudi zelo uporaben vidik sanjanja to kar opisuješ: da je sanjanje orodje za lastno psihoterapijo. Preko sanjanja namreč lahko ogromno narediš pri razreševanju travm in tudi stvari, ki te sedaj v življenju bremzajo zato, ker imaš različne blokade oz. nerazrešene stvari. Lucidnost za to ni čisto nujna, je pa ZELO priporočljiva. Če ima npr. človek ponavljajoče sanje, da ga nekdo lovi, on pa se ne moreš premikati, lahko to kaže na nek psihološki vzorec (da ima npr. prepričanje, da je nemočen), ki ga lahko obrneš, če se v sanjah zaveš da sanjaš in da je v bistvu vse mogoče. Zato lahko zbežiš ali pa še bolje, se zoperstaviš tistemu, ki te lovi in se tako postaviš zase, ter na globokem psihološkem nivoju obrneš svoje podzavestno prepričanje, da si nemočen.
Prepričana sem, da se da enako narediti s travmo. Konec koncev jaz pri svojem psihoterapevtskem delu uporabljam ogromno tehnik, preko katerih človek lahko podoživi travmo in jo integrira na novo in tako pozdravi rano, ki mu jo je travma zadala. Tako da se mi zdi tvoj plan zelo fajn, seveda pa boš najbrž morala kar nekaj vložiti vanj. Za lucidnost je treba kar garati :).

Meni se je danes prvič zgodil FA :). V sanjah sem se zavedla da sanjam, a me je potem ena močna emocionalna situacija potegnila ven iz lucidnosti in 100% sem bila, da sem zbujena (čeprav nisem bila v spalnici). Seveda nisem naredila RCja, ker sem bila tako sigurna, da sem budna :)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #31 on: 06 September 2014, 19:15:18 »
Meni se je danes prvič zgodil FA :). V sanjah sem se zavedla da sanjam, a me je potem ena močna emocionalna situacija potegnila ven iz lucidnosti in 100% sem bila, da sem zbujena (čeprav nisem bila v spalnici). Seveda nisem naredila RCja, ker sem bila tako sigurna, da sem budna :)

Super! :thumbsup: Počakaj, da se ti zgodi, da se zbudiš iz neverjetnih, neverjetno dolgih in sploh oh-in-sploh (po možnosti še lucidnih) sanj in si vse do pike podrobno zapišeš, potem pa se še enkrat zbudiš ob praznem dnevniku... :P :twisted: FA-ji znajo bit res prav zanimive avanture - jaz sem se ravno par dni nazaj zbudil (in zraven še mojo drago), ko sem čepel ob ruleti in poskušal ustavit nekoga, ki mi je iz terase ukradel kolo (ki ga v resnici seveda nimam...). :mrgreen:

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #32 on: 24 March 2015, 08:22:26 »
Živjo!
Evo mene po dolgem času :).

Rada bi z vami delila kar se mi zadnje čase dogaja v sanjanju in kar mi je novo. Večkrat se mi npr. zgodi, da se med tem ko sanjam ne ozavestim na "klasičen" način (RCji...), ampak da enostavno VEM, da sem v neki drugi resničnosti, kjer lahko delam določene stvari (npr. čaram, se teleportiram...). tako, malo hecno je, drugače kot ko postanem lucidna in se zavem "aha, zdej sanjam, ok, zdej bom počela to in to..." Bolj je občutek kot da je vse zelo naravno, ne zavem se racuionalno da sanjam, ampak samo delujem drugače v sanjanju.
Kakšna razlaga za to?

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #33 on: 25 March 2015, 14:46:13 »
Dobrodošla nazaj, Holotropic! :mrgreen:

To vedenje, da si v drugi realnosti, kjer veljajo drugačne zakonitosti, je posledica okrepljene pozornosti sanjanja. Kot ugotavljaš, ne gre za racionalno zavedanje, da sanjaš, ampak za vedenje, ki prihaja direktno od tvojega dvojnika (sanjskega telesa). :) A opažaš tudi kake druge spremembe v sanjanju?

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #34 on: 25 March 2015, 19:22:52 »
Niti ne... Samo to, da vem da sem v drugi pozornosti. Hkrati s tem se mi spreminja pozornost tudi v RL, ratujem mnogo bolj zavestna. Sej, najbrž gre to eno z drugim...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #35 on: 26 March 2015, 11:15:24 »
... Hkrati s tem se mi spreminja pozornost tudi v RL, ratujem mnogo bolj zavestna. Sej, najbrž gre to eno z drugim...

Točno tako. :thumbsup: A sicer se večkrat ozavestiš na klasičen način, ali tako, da enostavno veš, da si v drugi realnosti?

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #36 on: 01 April 2015, 08:04:56 »
Ne, večkrat se ozavestim tako, da kar vem, da sem v drugi realnosti. Čeprav je zdaj spet neka pavza, že kakšen mesec se nisem. Moram spet dat malo več pozornosti Sanjanju.