zdravo po dolgem času!
glede na debato, ki sva jo imela včeraj (za vse ostale udeležence in raziskovalce na tem forumu, povem da je vendarle fino, da se sanjalci na vsake toliko časa srečajo in predebatirajo tehnike, izkušnje, prigode, itd..

), in sicer glede
zavestnega vstopanja v izventelesne izkušnje ali zavestno sanjanje .
Tudi sama tako kot Vision lahko potrdim, da se ti skoraj vsakič pojavlja tipičen zvok ki bi ga sama opisala kot nekako kovinskega, močno brnečega in na začetku zelo neprijetnega. Res, postopoma se ga navadiš in ti pravzaprav postane pomemben del vstopanja, saj je pokazatelj, da se premikaš skozi stopnje ločevanja subtilnega telesa od fizičnega.
Sama se po tem zvoku namerno osredotočim na prehajanje iz telesa-izbereš poljubno tehniko. Vsak ima svojo, ki mu najbolj leži, zame najbolj učinkovita je ta, da se pričnem dvigovati z glavo (konkretno z nosom) v diagonali navzgor proti stropu. Ponavadi ob tem začutim kot bi prešla skozi nekakšno membrano, ki je fluidna in gosta (nekakšna želatinasta snov)..( Ponavadi rečem zato, ker mi včasih uspe to stopnjo tudi preskočit... )
Nato se osredotočim na vstajanje s subtilnim telesom in v sobi, kjer to prakticiram, poiščem ogledalo ter se grem pogledat-to mi služi, da fiksiram svoje subtilno telo in se zavem, da mi je ločevanje uspelo. Ti občutki so mi vedno znova fascinacija, saj se zavem, da imam možnosti da počnem kar si želim. Od tu dalje je vse odvisno od namere-če želiš raziskovati v smislu izventelesnosti, lahko preizkušaš različne tehnike-od prehajanja skozi stene, okna, letenje, drsenje, itd. Temu bi rekla nekakšen poligon za igro, saj gre predvsem za preizkušanje nove telesnosti, pri kateri se ti tudi marsikdaj zgodi, da te ob kakem novem manevru, zasuče nazaj (spontano recimo ob trudu ki ga nameniš nekemu gibanju, premakneš roko na fizičnem nivoju in te butne nazaj..)

Kot drugo pa se lahko namesto igranja in preizkušanja izventelesnosti, namensko odpraviš v sanje-če si postaviš pred prakticiranjem jasno namero katero stvar želiš raziskat, se z zavestnim vstopom (vsaj po mojih izkušnjah) vsakič direktno odpraviš na pravi kraj, kjer dobiš "odgovor" za svoja vprašanja. Na ta način sama ponavadi raziskujem naravo svojih vzorcev, velikokrat se na ta način uspešno vračam v svoje otroštvo, ali pa v popolnoma drugem smislu raziskujem pokrajine in srečujem bitja, raziskujem živalski in rastlinski svet ter podobno..
V takšnem položaju je tudi izredno učinkovito skreirati prostor in situacijo, iz katere črpaš navdih, lahko se pripravljaš na nastop in preučiš vse možnosti, vadiš svoj nastop itd. V tem smislu se ponavadi zelo dobro pripraviš na dogodke ki sledijo, saj se ničkolikokrat zgodi, da se kasneje realnost oblikuje tako kot si jo namensko skreiral.
Za primer lahko naprimer podam svojo izkušnjo iz konference, kjer sem vnaprej skreirala svoj nastop. Pri celi stvari je zanimivo
to, da sem si zavestno skreirala dogodek šele od trenutka, ko sedim pred občinstvom. Tako se je zgodilo, da predno sem konkretno sedela pred občinstvom, nisem vedela, da se bo to dejansko zgodilo-bila sem celo prepričana da ne bom nastopila. Šele ko je prišel trenutek da pridem pred občinstvo, sem vedela kako to izpeljati-vse kar se je dogajalo prej je bilo podobno filmu kokoši ki zbegano leta naokoli in ne ve kam ter kako se obrnit..
Ja, se splača namenit nekaj časa prakticiranju, ko se ti namreč tele tehnike "vsedejo", je vse veliko lažje

pozdrav!*