Author Topic: Kartografija sanj kot "bližnjica" za prečkanje Prvih vrat sanjanja  (Read 65818 times)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
Re: Kartografija sanj kot "bližnjica" za prečkanje Prvih vrat sanjanja
« Reply #75 on: 28 November 2013, 16:11:28 »
Meni pa naenkrat ni bilo več jasno zakaj je nisem že prej vzela v knjižnici in sfotkala :D. no, ja sem hotela "pravo knjigo" :).

Poznam občutek. :-\ Imam tudi sam kako "nepravo", pa so mi tako buksljaste, da mi jih še vedno ni uspelo prebrat. :P ;D Se raje potrudim in jih berem na računalniku... ;)

Jaz tudi ne vem kje pravzaprav sem, ko berem njegovo razlago stvari. Se mi zdi da je bilo njim vse še bolj resnično ali kaj?

A veš, kaj jaz mislim? Po mojem se nima prav smisla uvarjat s tem, kje smo; razlage so večinoma izrazito teoretične, da s praktičnimi izkušnjami pogosto nimajo prav dosti veze. Sicer je pa ogromno odvisno tudi od tega, kako si jih razlagaš - v okviru samih razlag, v okviru tega, kar si recimo sama doživela, da o interpretacijah iz raznih drugih teorij sploh ne govorim! :mrgreen:

Hmm, jaz se ne spomnim, da sem sanjala kdaj take predele, ciganov in kitajcev sigurno ne. Bi bilo pa sigurno zelo zanimivo  :mrgreen:.

Če mene vprašaš, niti ni... :P Razen, če pod zanimivo smatraš da te vsake toliko oropajo, ti kaj skrijejo, ali pa razne pretepe in potem pregovarjanja z uradnimi osebami (ja, ti so očitno isti na obeh straneh... :P :mrgreen: ).

Če se vrneva na on-topic - se mogoče spomniš kakega izrazito nenavadnega mesta/kraja? :)

Offline tanja

• Full Member
« Reply #76 on: 28 November 2013, 22:40:57 »
Če se vrneva na on-topic - se mogoče spomniš kakega izrazito nenavadnega mesta/kraja? :)

Ko se poskušam spomnit kakega nenavadnega kraja, ki sem ga sanjala, se mi najbolj "vriva v misli" ena soba v nekem gradu, ki sem jo enkrat obiskala. Notri je bilo ogromno posode iz porcelana. Majhne poslikane šalčke za kavo in malo večje za čaj, krožnički, čajniki. Vsega je bilo res ogromno in vse je bilo zelo majhno. Hodila sem med kupi naloženih skodelic in pazila, da ne bi kaj razbila. V tej sobi sem tudi videla poseben štedilnik na drva, ki je imel na eni strani odprtino za kuhat čaj. Bil je iz nerjavečega jekla in je imel to odprtino že vdelano. Zraven pa je bila ogromna zajemalka  :).
Nekako megleno se spominjam tudi ene ženske. Ponudila mi je čaj. Rekla je, da ona tam živi in kuha čaj. Spili sva čaj in se pogovarjali. Soba je bila zelo nenavadna, ker je bilo toliko tega porcelana, da si se lahko izgubil med šalčkami in cela soba je bila namenjena samo čaju.
Tako nenavadna se mi zdi tudi zato, ker nekako ni čisto spadala v tisti grad, kot bi bila "iz enega drugega filma". Ne vem zakaj, ker v kontekst sanj je pa čisto lepo pasala :).

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #77 on: 29 November 2013, 11:07:10 »
Zanimivo. :) Sem moral prav prebrskat po dnevnikih, ampak se mi zdi, da sem tudi jaz že bil v taki (ali podobni) sobi. ??? Se mogoče spomniš, kako si prišla vanjo? Mogoče kakega širokega stopnišča z izrazito ozkimi in strmimi stopnicami?

Offline tanja

• Full Member
« Reply #78 on: 29 November 2013, 11:58:38 »
Zanimivo. :) Sem moral prav prebrskat po dnevnikih, ampak se mi zdi, da sem tudi jaz že bil v taki (ali podobni) sobi. ??? Se mogoče spomniš, kako si prišla vanjo? Mogoče kakega širokega stopnišča z izrazito ozkimi in strmimi stopnicami?

Sem kar nekaj časa hodila po stopniščih, ko sem iskala sobo. So pa bila različna. Nekje so bile stopnice strme in ozke, drugje plitve in široke. Vse so pa bile kamnite in zavite. Spomnim se pa okolja okrog tega gradu. Nasproti gradu je bil velik travnik in za travnikom gozd. Ob travniku je tekla reka. Na drugi strani je bil kamnit zidek in pod njim cesta oz. pot. V to sobo so me poslali menihi, ki sem jih srečala na tej poti. Šli so nabirat zelišča s posebnimi košaricami in mislim da so oni nabrali ves čaj za to sobo.

Pa še enih sanj sem se spomnila, ki so se dogajale v "čudnem okolju"  :mrgreen:. Pri teh sem vztopila v kamnit zid, skozi obokana priprta vrata. Notri je bilo dolgo in ozko stanovanje. Na levi je bila kuhinja, stene so bile temno rdeče barve. Tam je bil tudi srebrn pult/šank/miza. Notri sta živela dva tipa, taka, kot smo se enkrat pogovarjali, da so sanjalci. Z rjavimi očmi in temnimi lasmi. No, najprej sem mislila, da je samo en. Bil je totalno presenečen, ko me je zagledal. Vprašal me je, če bom kavo. Šla sem na vrt, ki je bil na koncu tega stanovanja, vrata za na vrt so bila nasproti vhodnih vrat, ampak vse skupaj je bilo še vedno v zidu. Čez nekaj časa mi je prinesel kavo, z njim pa je prišel še ta drugi tip in si me presenečeno ogledoval :D. Ni jima bilo jasno kako sem našla stanovanje. Jaz pa sem razmišljala, da sta si našla res dobro skrivališče. Potem sem šla v RL pogledat ta zid, ker dejansko obstaja in sem videla, da so včasih bila tam res vrata. Linijo oboka se vidi, če zares dobro pogledaš, drugače pa so čisto zazidana.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #79 on: 29 November 2013, 12:31:13 »
Sem kar nekaj časa hodila po stopniščih, ko sem iskala sobo. So pa bila različna. Nekje so bile stopnice strme in ozke, drugje plitve in široke. Vse so pa bile kamnite in zavite.

Tudi pri meni so bile kamnite, ampak čisto ravne. In višinske razlike pošteno čez 10 metrov, na vrhu pa ta čajnica/prodajalnica, polna keramičnih in steklenih izdelkov. Ampak sem bolj kot same izdelke gledal na to, da ne bi kaj porušil/razbil... :P :mrgreen:

Spomnim se pa okolja okrog tega gradu. Nasproti gradu je bil velik travnik in za travnikom gozd. Ob travniku je tekla reka. Na drugi strani je bil kamnit zidek in pod njim cesta oz. pot. V to sobo so me poslali menihi, ki sem jih srečala na tej poti. Šli so nabirat zelišča s posebnimi košaricami in mislim da so oni nabrali ves čaj za to sobo.

Super, od tu se pa že da delat naprej! :thumbsup: Notranji prostori so sicer lahko zelo zanimivi, ampak predvsem iz vidika, kaj se tam dogaja. Za kartografijo rabimo pa okolico.

Na kateri strani gradu imaš ta travnik in gozd zadaj? Spredaj (pred vhodom)? Zadaj? Pa reka - kako poteka glede na grad?

Pa še enih sanj sem se spomnila, ki so se dogajale v "čudnem okolju"  :mrgreen:. Pri teh sem vztopila v kamnit zid, skozi obokana priprta vrata. Notri je bilo dolgo in ozko stanovanje. Na levi je bila kuhinja, stene so bile temno rdeče barve. Tam je bil tudi srebrn pult/šank/miza. Notri sta živela dva tipa, taka, kot smo se enkrat pogovarjali, da so sanjalci. Z rjavimi očmi in temnimi lasmi. No, najprej sem mislila, da je samo en. Bil je totalno presenečen, ko me je zagledal. Vprašal me je, če bom kavo. Šla sem na vrt, ki je bil na koncu tega stanovanja, vrata za na vrt so bila nasproti vhodnih vrat, ampak vse skupaj je bilo še vedno v zidu. Čez nekaj časa mi je prinesel kavo, z njim pa je prišel še ta drugi tip in si me presenečeno ogledoval :D. Ni jima bilo jasno kako sem našla stanovanje. Jaz pa sem razmišljala, da sta si našla res dobro skrivališče. Potem sem šla v RL pogledat ta zid, ker dejansko obstaja in sem videla, da so včasih bila tam res vrata. Linijo oboka se vidi, če zares dobro pogledaš, drugače pa so čisto zazidana.

Zanimivo. Si mogoče kaj raziskovala, kaj je bilo včasih tam, kam so vodila vrata in podobno? Možno je, da gre za kak prostor, ki je dejansko obstajal v preteklosti... ??? Lahko pa, da gre enostavno za prostor, ki obstaja samo v Drugi pozornosti...

Evo, o enem takem prostoru sem govoril tukaj:

Uf, noro! :thumbsup: Tisti opis "zapuščene velike stavbe" me je spet požgečkal po možgančkih. :mrgreen: A stoji stavba nekako prav sredi mesta? Recimo tako, kot če bi šla recimo od smeri Name skozi tisti podhod mimo Cutty Sark-a proti Prešercu? Se mogoče spomniš kakega notranjega dvorišča? ...

Offline tanja

• Full Member
« Reply #80 on: 29 November 2013, 14:54:35 »
Tudi pri meni so bile kamnite, ampak čisto ravne. In višinske razlike pošteno čez 10 metrov, na vrhu pa ta čajnica/prodajalnica, polna keramičnih in steklenih izdelkov. Ampak sem bolj kot same izdelke gledal na to, da ne bi kaj porušil/razbil... :P :mrgreen:

Tudi jaz sem bila najbolj pozorna na to, da ne bi kaj razbila  :mrgreen:.

Super, od tu se pa že da delat naprej! :thumbsup: Notranji prostori so sicer lahko zelo zanimivi, ampak predvsem iz vidika, kaj se tam dogaja. Za kartografijo rabimo pa okolico.

Sem kar narisala, mi je lažje ;):

Drugače sem pa jaz ponavadi bolj pozorna na dogajanje kot na okolico :S.

Zanimivo. Si mogoče kaj raziskovala, kaj je bilo včasih tam, kam so vodila vrata in podobno? Možno je, da gre za kak prostor, ki je dejansko obstajal v preteklosti... ??? Lahko pa, da gre enostavno za prostor, ki obstaja samo v Drugi pozornosti...

Evo, o enem takem prostoru sem govoril tukaj:

Uf, noro! :thumbsup: Tisti opis "zapuščene velike stavbe" me je spet požgečkal po možgančkih. :mrgreen: A stoji stavba nekako prav sredi mesta? Recimo tako, kot če bi šla recimo od smeri Name skozi tisti podhod mimo Cutty Sark-a proti Prešercu? Se mogoče spomniš kakega notranjega dvorišča? ...

Se mi zdi, da gre bolj za prostor, ki obstaja samo v Drugi pozornosti. Ker je ta zid v bistvu grajsko obzidje, tisti prostor notri pa je bil zelo sodoben. In stanovanje ter vrt sta bila v zidu, ni se šlo vanju skozi zid. Ne vem no, lahko pa da se motim. Me zanima, kam so v resnici vodila tista vrata. Zdaj je nekaj metrov stran od teh zazidanih vrat tak mali podhodek in skozenj teče ozka lokalna cesta.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #81 on: 29 November 2013, 15:27:53 »
Tudi jaz sem bila najbolj pozorna na to, da ne bi kaj razbila  :mrgreen:.

Zoprno, če pride slon v trgovino s porcelanom... :P :mrgreen:

Sem kar narisala, mi je lažje ;):

Ej, d'best! :thumbsup: Sem skoraj prepričan, da imam isto lokacijo; tole je iz opis iz dnevnika:

Travnat klanec, ki je na eni strani obzidan z dober meter visoko steno; na vrhu grad. Od gradu naprej (?) dolina, v njej nekakšen tabor.

S tem, da je tvoja skica bistveno bolj natančna. :roll: :mrgreen:

Drugače sem pa jaz ponavadi bolj pozorna na dogajanje kot na okolico :S.

Ne sekiraj se, jaz tudi. :P Ampak je čar kartografije ravno v tem, da ti med tem, ko se ti nekaj dogaja, slej ko prej klikne, kje ti dogaja (in v nadaljevanju tudi, da ti je tu že prej dogajalo). :thumbsup: Potem se začnejo pa stvari povezovat (oziroma rečeno drugače - sfere zaznave združevat). ;)

Se mi zdi, da gre bolj za prostor, ki obstaja samo v Drugi pozornosti. Ker je ta zid v bistvu grajsko obzidje, tisti prostor notri pa je bil zelo sodoben. In stanovanje ter vrt sta bila v zidu, ni se šlo vanju skozi zid. Ne vem no, lahko pa da se motim. Me zanima, kam so v resnici vodila tista vrata. Zdaj je nekaj metrov stran od teh zazidanih vrat tak mali podhodek in skozenj teče ozka lokalna cesta.

Ja, res ne bi bilo slabo izvedet, kako je vse skupaj izgledalo v preteklosti. Sicer pa, če mene vprašaš, je itak boljše, da tisti prostor iz mojih sanj obstaja samo v Drugi pozornosti - tam namreč živi ena čarovnica, njen služabnik Igor je pa tak, kot bi ga Frankenstein skupaj sestavil... :P In približno toliko prijazen. :mrgreen:

Offline tanja

• Full Member
« Reply #82 on: 29 November 2013, 17:00:29 »
Zoprno, če pride slon v trgovino s porcelanom... :P :mrgreen:
Približno tako sem se počutila ja  :mrgreen:.

Ja, res ne bi bilo slabo izvedet, kako je vse skupaj izgledalo v preteklosti. Sicer pa, če mene vprašaš, je itak boljše, da tisti prostor iz mojih sanj obstaja samo v Drugi pozornosti - tam namreč živi ena čarovnica, njen služabnik Igor je pa tak, kot bi ga Frankenstein skupaj sestavil... :P In približno toliko prijazen. :mrgreen:

Tudi jaz imam eno hišo s čarovnico iz nočnih mor iz otroštva. Te more so se končale šele ko sem po mnogih sanjah končno našla izhod iz hiše  :P. Je bilo kar grozno...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #83 on: 29 November 2013, 17:24:05 »
Uf, pri meni je hiš/lokacij s čarovnicami več - v eni nekje precej na samem (okolica izgleda kot iz kakega ameriškega filma - lesena hiška z verando sredi ničesar, okrog pa nič, do koder seže pogled) živi ena kanibalska, ena živi kar v pritličnem stanovanju v bloku (ta je čisto prijazna; se ukvarja z gojenjem kaktusov in zelišč :mrgreen: ), pa še ena (boljše rečeno - njen duh) se potika po enem nizkem objektu, polnem dvoran/hal (mogoče gre za zapor ali del zapora ???). No, tudi ta je prijazna; nam je pokazala izhod, ko nismo našli ven. ;D

Verjetno sem še kako spustil, tole je najprej ven padlo, ko sem brskal po Dream eXplorerju. ;D Ni kaj - bo treba še bolj natančno posistematizirat... :mrgreen:

Offline tanja

• Full Member
« Reply #84 on: 29 November 2013, 18:14:17 »
Moja živi v eni vrstni hiši, ki zgleda taka kot ostale na zunaj. Ima klanček in spodaj garažo, skozi katero sem dostikrat tudi vstopala. Notri v hiški pa je nešteto sobic in sob, hodnikov... skratka prostorčkov in ko si enkrat notri, vhodna vrata izginejo. Ta čarovnica je čuvala otroke, mama me je pripeljala k njej, potem nas pa ni spustila ven. V njeno hišo smo lahko vstopili samo otroci in starši niso vedeli kaj se tam dogaja. Ko si bil enkrat v hiši, se je čas podaljšal in v iskanju izhoda je po občutku lahko minilo tudi leto. Mame so nas hodile iskat, ona pa jim je rekla, da smo že šli, da nas ni več tam.  Vedela sem, da nas je več, ampak nisem nikogar drugega nikoli srečala. Material za kakega otroškega psihologa  :mrgreen:.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #85 on: 29 November 2013, 18:45:16 »
Moja živi v eni vrstni hiši, ki zgleda taka kot ostale na zunaj. Ima klanček in spodaj garažo, skozi katero sem dostikrat tudi vstopala.

Kje pa je ta hiška? Spet, zveni poznano... ;D Pri meni je ena taka (vrstna s klančkom in garažo z belimi dvižnimi vrati spodaj) na obrobju mesta - če greš iz mesta, vodi cesta "na podeželje"; na desni so nižji hribčki in travnik, levo od ceste pa so te vrstne hiše. Mislim, da je za hišami še del travnika, za tem potok (ali manjša reka) naprej pa hrib, porasel z gozdom. Če grem mimo teh hišk, pridem na makadamsko cesto (mislim, da se ta enkrat razcepi - na levo se pride do ene delavnice - taka kovinska/pločevinasta konstrukcija z ravno streho, drugi odcep se pa vzpenja nekam v hrib). Notranjosti se pa ne spomnim (po tvojem opisu / tvojih izkušnjah bi rekel, da nič ne zamujam...). :twisted: :mrgreen:

Material za kakega otroškega psihologa  :mrgreen:.

lol! :mrgreen: Kaj bi tak stručko šele rekel, če bi mu začel razlagat, da me je boogeyman poskušal potegnit pod posteljo...? :mrgreen:

Naj mimogrede izkoristim priliko in še tiste, ki debato spremljate od daleč, povabim, da se nama pridružite! Ne rabite čisto nič drugega razen sanjskih dnevnikov in malo volje, da pobrskate po njih. :thumbsup:

Offline tanja

• Full Member
« Reply #86 on: 29 November 2013, 19:20:10 »
Kje pa je ta hiška? Spet, zveni poznano... ;D Pri meni je ena taka (vrstna s klančkom in garažo z belimi dvižnimi vrati spodaj) na obrobju mesta - če greš iz mesta, vodi cesta "na podeželje"; na desni so nižji hribčki in travnik, levo od ceste pa so te vrstne hiše. Mislim, da je za hišami še del travnika, za tem potok (ali manjša reka) naprej pa hrib, porasel z gozdom. Če grem mimo teh hišk, pridem na makadamsko cesto (mislim, da se ta enkrat razcepi - na levo se pride do ene delavnice - taka kovinska/pločevinasta konstrukcija z ravno streho, drugi odcep se pa vzpenja nekam v hrib). Notranjosti se pa ne spomnim (po tvojem opisu / tvojih izkušnjah bi rekel, da nič ne zamujam...). :twisted: :mrgreen:

Tale makedamska cesta mi je znana, drugega se pa ne spomnem. Vrata so pa dvižna ja :). No, raje ne it v to hišo  :mrgreen:  :mrgreen:.

lol! :mrgreen: Kaj bi tak stručko šele rekel, če bi mu začel razlagat, da me je boogeyman poskušal potegnit pod posteljo...? :mrgreen:

:mrgreen:  :mrgreen:

Naj mimogrede izkoristim priliko in še tiste, ki debato spremljate od daleč, povabim, da se nama pridružite! Ne rabite čisto nič drugega razen sanjskih dnevnikov in malo volje, da pobrskate po njih. :thumbsup:

:thumbsup: se strinjam  :)

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
Živjo!
tale debata je sicer že nekaj časa neaktivna, mogoče se pa razvije spet :).
Že od nekdaj sem bila v sanjskem svetu zelo doma, do približno pred enim letom pa se nisem spravila sistematično ukvarjati s sanjami. Septembra lani sem tako začela s sanjskim dnevnikom in imela tja do januarja veliko zelo intenzivnih in zame izredno terapevtskih sanj. Ene izmed njih so bile zame še posebej pomembne, ko mi je v sanjah nek šaman jasno povedal, da mi ni treba zaužiti ayahuasce ali kakih drugih psihedeličnih rastlin, da bi vstopila v območje sanjanja, temveč lahko to naredim "na suho", preko sanj. Zato sem se v juniju začela še malo bolj poglabljati v to in že imela 2x lucidne sanje (ene so bile izredno dolge) in precej predlucidnih sanj v katerih vadim "čaranje", prehode med sanjami, letenje it'd.

Pred enim mesecem sem se lotila tudi kartografije sanj, ki je zaenkrat še precej razdrobljena, a upam da se kmalu sestavi. Zanimivo je, da imam tudi jaz obmorsko mestece, ki malo spominja na Piran ali Lisbono, ozko uličico s trgovinicami in kafiči (med trgovinicami je tudi ena čarovniška trgovina s kupom čarovniške šare), morje, dom in okolico doma, dele Ljubljane kjer živim in so malo drugačni kot v RL.

Kar me malo bega je to, da imajo prostori različen "feel". Eni so bolj transparentni, nekonsistentni, eni pa zelo snovni, imajo tako psihedelično kvaliteto, podobno slikam mojega omiljenega slikarja Marka Jakšeta. Ne vem ali gre za mesta na različnih "nivojih", ali ger samo za to da sem v enih sanjah bolj ozaveščena kot v drugih.

Velikokrat sem se znašla tudi v mestu, podobnem New Yorku, kjer se nahaja ena ogromna stolpnica, podobna stolpnicam mesta v Star Warsih.

Imam tudi reko, ki teče med kamnitimi hribi in se na koncu steka v morje, na drugi strani reke pa je visokogorsko mestece, ki malo spominja na Tolmin. Ta "gorska" mesteca imam 3, še vedno pa si nisem čisto na jasnem a je to eno mesto ali so v bistvu 3... Bom videla.

Imam tudi gozd, zelo vlažen, mahnat, z veliko balvani. Na robu gozda je travnik in gozdna pot, ter hiša s senikom in stajo za konje.

Zadeve si skiciram, ko b dobilo malo več konsistentnosti, objavim sliko.

Offline Vsemogocni

• Full Member
Dobrodošla, Holotropic in vabljena k sodelovanju na forumu. ;)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
Yes, yes - dobrodošla, Holotropic! Super, da si se nam pridružila; marbit pa tole res spet nekoliko zaživi... :thumbsup:

Res je - ayahuasca in drugi psihedeliki so le druga(čna) pot do istega cilja, to je razširjenega zaznavanja. In ja, tudi sanje so vrata v druge svetove. :)

Vidim, da si se kartografije kar resno lotila! Super! :thumbsup: Od začetka je normalno, da so sfere/področja precej razdrobljena in razpršena (v smislu, da se recimo v prvem delu sanj znajdeš nekje v hribih - ki so recimo nekje na jugu ali jugo-zahodu gledano iz perspektive druge pozornosti; v naslednjem delu pa si recimo že na morju, ki je na severu / severo-vzhodu), prehodi so naključni in kaotični in podobno. Ali pa se recimo znajdeš v mestu; čeprav si mesto že sanjala/videla, del, v katerem si trenutno, lahko nima nobenega podobnega feelinga, kot sicer; v končni fazi gre še vedno za del istega mesta, le da verjetno iz kake druge strani. Nadalje - v mesto lahko prideš po različnih poteh; posledično vsakiš vidiš le določen del, celotna slika pa se začne sestavljat šele kasnej, ko začneš prepoznavat elemente iz posameznih sfer znotraj ene sfere in se ti začnejo povezovat. (Hmm... V moji glavi tole zveni čisto logično, ko preberem pa niti ne toliko... :P Upam, da razumeš, kaj mislim...)

Dobro si dognala, da imajo prostori različen "feel". :thumbsup: Severno (navzdol) od mesta je recimo prostor, ki so ga Dreamhackerji poimenovali zona transmutacije in za katero je značilno, da je izrazito fluidna/spremenljiva. Poleg te je zona kataklizem, kjer se ves čas dogajajo razne katastrofe, tornadi, rušenja,... in je zaradi tega prav tako dokaj nekonsistentna (vsaj po videzu; občutki tam se dosti redko spreminjajo...).

Odlično, da stvari skiciraš. Bi ti pa predlagal, da se (vsaj v štartu) ne fokusiraš preveč na konsistentnost, ker je posameznih sfer enostavno preveč (sploh, če vračunaš še to, da eno sfero sanjaš večkrat in iz različnih kotov) in da pozornost bolj posvetiš samim objektom znotraj sfer. Sčasoma boš začela prepoznavat, da si nekje že bila, lokacijo že videla iz kakega drugega zornega kota (moram skicirat, dodam ob priliki...), potem se pa stvari začnejo povezovat.

Kakor koli že - se veselim skic in nadaljnjih debat... :thumbsup: