Author Topic: Vstopi v svet rastlin  (Read 31716 times)

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
Re: Vstopi v svet rastlin
« Reply #30 on: 03 July 2013, 15:31:47 »
Sem včeraj iskal pomen simbola, pa itak spet nič pametnega... :P ;D

A tistega simbola? Ker se je tudi meni nekaj prikazoval včeraj. Ampak tudi nič drugega kot to.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #31 on: 03 July 2013, 18:15:52 »
A tistega simbola? Ker se je tudi meni nekaj prikazoval včeraj. Ampak tudi nič drugega kot to.

Mislil sem simboliko lotosa. :) Katerega imaš pa ti v mislih?

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #32 on: 03 July 2013, 22:37:39 »
Mislil sem simboliko lotosa. :) Katerega imaš pa ti v mislih?

Aja jaz sem mislila tistega, ki smo ga dobili ti in jaz in Polona. Včeraj se mi je nekaj prikazoval zvečer. Lotos je pa zelo tak arhetipski. Vsi, ki meditirajo ga poznajo :). Pa se nisem nikoli vprašala zakaj ravno lotos - kot rastlina...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #33 on: 04 July 2013, 10:29:34 »
Aaa, tisti simbol...! ;D Si mogoče ugotovila, zakaj se ti je prikazoval?

Glede na to, kar sem izbrskal po internetu, se strinjam - lotos je res precej arhetipski. :) Po mojem je zato ravno lotos, ker simbolizira novo rojstvo iz težkih pogojev (kolikor se spomnim, vzkali iz blatnega dna v motni/umazani vodi in se prebije na površje, kjer zacveti). Podobno razlago sem zasledil tudi za Nymphaeo caeruleo (sveto modro lilijo ali modri lotos). Ko začne človek ugotavljat pomen barv, se pa zadeve klasično zapletejo... :mrgreen:

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #34 on: 04 July 2013, 11:45:26 »
Aaa, tisti simbol...! ;D Si mogoče ugotovila, zakaj se ti je prikazoval?

Nisem. Se je pa spreminjal iz tistega, ki gre na 4 strani, v takega, ki gre na 2 strani. A štekaš  :mrgreen:? Vertikalna črta je izginila in potem je šel samo v 2 smeri... ehhh lahko ti narišem, ne znam povedat...

Glede na to, kar sem izbrskal po internetu, se strinjam - lotos je res precej arhetipski. :) Po mojem je zato ravno lotos, ker simbolizira novo rojstvo iz težkih pogojev (kolikor se spomnim, vzkali iz blatnega dna v motni/umazani vodi in se prebije na površje, kjer zacveti). Podobno razlago sem zasledil tudi za Nymphaeo caeruleo (sveto modro lilijo ali modri lotos). Ko začne človek ugotavljat pomen barv, se pa zadeve klasično zapletejo... :mrgreen:

Dobra razlaga  :thumbsup:. Pri barvi pa mogoče to, da baje 7 čakra izgleda kot odprt vijolično bel lotus. Mogoče bi tu lahko iskal povezavo...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #35 on: 04 July 2013, 14:21:01 »
Nisem. Se je pa spreminjal iz tistega, ki gre na 4 strani, v takega, ki gre na 2 strani. A štekaš  :mrgreen:? Vertikalna črta je izginila in potem je šel samo v 2 smeri... ehhh lahko ti narišem, ne znam povedat...

Po pravici povedano, ne čisto. :P Si me zgubila pri tisti izginjeni vertikalni liniji... :mrgreen:

Dobra razlaga  :thumbsup:. Pri barvi pa mogoče to, da baje 7 čakra izgleda kot odprt vijolično bel lotus. Mogoče bi tu lahko iskal povezavo...

Hmm, hvala! :thumbsup: Bom še čakre malo poguglal... :mrgreen:

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #36 on: 04 July 2013, 17:02:18 »

Si me zgubila pri tisti izginjeni vertikalni liniji... :mrgreen:

Valda  :mrgreen:, sem tudi narobe povedala :P... Horizontalna črta je izginila...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #37 on: 04 July 2013, 18:33:29 »
Zdaj smo pa na isti liniji. :mrgreen: A misliš, da se mu zato kaj pomen/namen spremeni?

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #38 on: 04 July 2013, 19:23:51 »
Zdaj smo pa na isti liniji. :mrgreen: A misliš, da se mu zato kaj pomen/namen spremeni?

No, sam da smo se najdli  :mrgreen:. Ne vem, mi je pa dal malo "lažji" filing, kot da bi se ena energija odprla. Ga bo treba malo premeditirat...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #39 on: 04 July 2013, 19:28:41 »
Zanimivo... Mogoče je pa tančica odpadla... ??? ;D

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #40 on: 04 July 2013, 20:05:58 »
Sem šla gledat v zapiske kaj sem jaz takrat zraven napisala, pa me je kar zmrazilo  :o:
... kroga časa se zaletita - kolaps časa, horizontala izgine. Ostane točka pozornosti - zavest.
Sicer ne vem točno kaj sem mislila s tem  :mrgreen:, ker sem pisala po točkah in zgleda, da sem en list zgubila in mi je tukaj ostalo zapisano samo od točke 5 naprej. V glavnem pod točko 6 sem zapisala, da horizontala izgine. Bilo je pa čisto skanalizirano, tako da se res ne spomnem celega konteksta. Sem pa zgleda že takrat vedla, da bo horizontala izginila...

Zanimivo... Mogoče je pa tančica odpadla... ??? ;D

Drugače je pa tudi tale razlaga dobra  :thumbsup:. Ampak tisto me je pa zdaj res kar malo pretreslo  :P.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #41 on: 04 July 2013, 20:29:40 »
Hmm, res zanimivo... Kaj pa vem, meni se zdi, da gre pri tem simbolu bolj za prostor, kot za čas. Mislim, glede na to, kako sem si jaz celo zadevo razložil, lahko (enakokraki) križ predstavlja smeri neba, vodoravna linija zemljo, navpična axis mundi (če je stičišče obeh linij človek kot točka pozornosti/zavest) ali pa tančico, loka pa predstavljata Prvo in Drugo pozornost. :) In če ni tančice, to pomeni, da se pozornosti spajata.

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #42 on: 04 July 2013, 21:05:53 »
Meni se je tudi s časom vse poklapalo  :D. Lahko da je en osnovni princip, ki deluje na več komponent...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #43 on: 05 July 2013, 11:57:30 »
Čisto možno. :) Sicer je pa tako, da neka splošna razlaga za ta simbol itak ne obstaja, torej je vse skupaj le stvar osebne interpretacije... ;) ;D

Offline tanja

• Moderator
  • Full Member
« Reply #44 on: 05 July 2013, 12:24:06 »
Čisto možno. :) Sicer je pa tako, da neka splošna razlaga za ta simbol itak ne obstaja, torej je vse skupaj le stvar osebne interpretacije... ;) ;D

A ni tako, da se splošne razlage zgradijo iz osebnih interpretacij :)? No ja, je res, da še ni vsidran. Ga bomo že pogruntal  ;).