Author Topic: Sanjanje specifičnega prostora, kjer se zgodi nekaj slabega  (Read 8335 times)

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
Prosila bi za par idej kaj bi to lahko bilo...
Pred kakim mesecem se mi je zgodilo, da sem sanjala prizor kako sva z 12letno hčerko v enem velikem, bež/zlatkastem avtu in zapeljem ven z garaže na dovoz iz ene bogataške hiše. Ugotovim, da sem notri nekaj pozabila in pustim jo za minuto da počaka v prižganem avtu. Ko priem ven ni ne nje, ne avta. Iščem jo, a se potem zbudim. Zadaj je grozljiv občutek, da jo je nekdo nekam odpeljal.
Danes sem sanzala isto hišo, v obeh sanjah sem bila tam na daljšem obisku, tako da sem tudi spala tam. Danes sem bila tam sama, spoznala sem lastnike hiše (mlajši par, zelo bogat, malo zdolgočasen, ki ful potuje). Danes ni bilo tam nič groznega.

Kaj bi lahko to pomenilo? Predvsem me bega to s hčerko, kar je sicer lahko samo projekcija mojih strahov (tamala odrašča, vedno več je po svoje in posledično me vedno bolj skrbi zanjo), ker pa so se mi že zgodile sanje v katerih sem sanjala prihodnost, me vseeno skrbi. Te sanje sicer niso bile ful snovne, bile so navadne sanje, nimam občutka da bi bile sanje o RL dogodku v prihodnosti, vseeno pa imam občutek, da imajo neko sporočilo v svojem, sanjskem jeziku.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
Re: Sanjanje specifičnega prostora, kjer se zgodi nekaj slabega
« Reply #1 on: 17 August 2014, 10:33:30 »
Prva stvar, ki mi (v smislu sporočilnosti) pade na pamet, je strah pred izgubo kontrole; točno to, kar opisuješ - hčerka odrašča in deluje vedno bolj po svoje, tvoj vpliv nad tem, kje je, s kom in kaj počne, pa se manjša. Ne vem... mogoče gre za vprašanje tvojega zaupanja v presojo/odločitve hčerke? Če nimaš občutka, da bi sanje lahko bile preroške, potem najverjetneje niso in je najbrž bolj smiselno gledat nanje v smislu dinamike odnosov (med udeleženimi, torej vama s hčerko), kot pa iz vidika simbolov (meni osebno se noben iz opisa ne zdi toliko močen, da bi se mu splačalo posvečat pretirano pozornost). Mogoče sem popolnoma brcnil v temo, pomembno pa je, da ti zaupaš občutkom, ki se ti ob njih porajajo.

Po drugi strani pa je v sanjanju tudi prostor, kjer so taki problemi precej pogosti. Pri meni gre za del mesta; nekje na obrobju, po občutku na zahodni strani. Nižji bloki/večstanovanjske hiše, največkrat tam srečujem cigane in običajno ostanem brez vozila/prevoza, ki ga potem iščem kot zmešan. :P Lahko mogoče bolj podrobno opišeš te garaže, bogataško hišo,...?

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: 17 August 2014, 15:43:21 »
Spomnim se samo, da je hiša nekje na vrhu klanca, do nje vodi dovoz v hrib. Hiša ima betonsko fasado, ed del fasade je spodaj obložen z lesenimi, lepimi deskami, je taka moderna. Ima dvižna garažna vrata, taka na roleto in daljinca. Ne vem pa kakšen je okoliš hiše, vem samo da je na vrhu klanca, una dovozna pot je kar strma.

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #3 on: 17 August 2014, 15:46:11 »
Sem se pa zdajle spomnila tudi jaz enega dela mesta kjer ponavadi izgubim ključe od avta ali pa se avto pokvari. Je bolj razturan del mesta, nizke hiše in ulice s precej slabin asfaltom. Tudi pri meni so bili en bolj temnokožni ljudje tam, enkrat sem sanjala kako so vsi ležali na ulici, ker je bil prejšnji dan žur in so kar zaspali tam. Mogoče gre za isti del mesta kot pri tebi...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #4 on: 17 August 2014, 18:11:42 »
Spomnim se samo, da je hiša nekje na vrhu klanca, do nje vodi dovoz v hrib. Hiša ima betonsko fasado, ed del fasade je spodaj obložen z lesenimi, lepimi deskami, je taka moderna. Ima dvižna garažna vrata, taka na roleto in daljinca. Ne vem pa kakšen je okoliš hiše, vem samo da je na vrhu klanca, una dovozna pot je kar strma.

Hmm... Je mogoče spredaj tlakovano dvorišče, spodaj pa mesto / del mesta - avto-salon, trgovine,...; razmeroma nizke zgradbe? Po opisu hiške bi znalo biti to, je pa res, da sem jaz običajno bil tam "z družbo", lastnikov pa po mojem sploh ni bilo zraven... :-\ :D

Sem se pa zdajle spomnila tudi jaz enega dela mesta kjer ponavadi izgubim ključe od avta ali pa se avto pokvari. Je bolj razturan del mesta, nizke hiše in ulice s precej slabin asfaltom. Tudi pri meni so bili en bolj temnokožni ljudje tam, enkrat sem sanjala kako so vsi ležali na ulici, ker je bil prejšnji dan žur in so kar zaspali tam. Mogoče gre za isti del mesta kot pri tebi...

Hehe, zveni znano! :mrgreen: Se mi zdi, da je ta del mesta precej velik, vsakim sanjam tam pa so skupni problemi - tudi meni crkne avto, pa ukradli so mi ga že tudi, ga postavili na klocne,... :mrgreen: Vedno zabavno...

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #5 on: 17 August 2014, 21:26:06 »
Hmm... Je mogoče spredaj tlakovano dvorišče, spodaj pa mesto / del mesta - avto-salon, trgovine,...; razmeroma nizke zgradbe? Po opisu hiške bi znalo biti to, je pa res, da sem jaz običajno bil tam "z družbo", lastnikov pa po mojem sploh ni bilo zraven... :-\ :D

Ne vem kaj je spodaj, spredaj pa je kot vem asfalt. Ampak nisem bila ful pozorna na tla, iz kakšnih tlakovcev pa je tvoje dvorišče? Pred to hišo v mojih sanjah je dovozna cesta, ki se s klanca zravna v dovoz pred garažo. Je cesta, ne dvorišče

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #6 on: 18 August 2014, 10:53:15 »
Tudi pri meni se cesta (vodi v klanec, strma in precej ozka) konča pred garažo, kjer se nekoliko razširi (nekoliko več od širine garažnih vrat). Mislim, da tlakovci izgledajo nekako takole. Je pa tudi možno, da sploh ne govoriva o isti lokaciji... :-\

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #7 on: 18 August 2014, 13:26:12 »
Ne vem... Bom malo pogledala naokoli, ko bom naslednjič tam :)