Author Topic: [Smiley] DeLiRiJi (1)  (Read 68623 times)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[11.11.2007] Pod površjem [LD]
« Reply #60 on: 26 November 2008, 15:38:51 »
[Nedelja, 11.11.2007]
Pod površjem

5:51
Z očetom in bratom (?) se vzpenjamo po skoraj navpični steni. Višje, ko pridemo, bolj je stena ravna; vse težje je najti oporo za roke in noge in vzpon postaja izrazito naporen. Naenkrat zaslišim glasove in ko pogledam v smer, iz katere prihajajo, opazim nekaj ljudi, ki se nam približujejo. Da nas ne bi videli, se hitro spustimo  nazaj v dolino. :-\
Poti navzdol se ne spomnim; zdi se, kot da smo v trenutku spet na začetni točki. Spodaj se pogovarjamo, zakaj smo se pravzaprav sploh vrnili in nikakor ne najdem pametnih argumentov. :-\ Oče me prepriča, da je najbolje, če poskusimo ponovno. Res se še enkrat  zaženemo v steno in tokrat se zdi, da je pot povsem drugačna, kot prvič. Kmalu spet dosežemo točko, pri kateri sem prvič obupal in tokrat nadaljujemo, ne da bi se ustavljali. Le nekaj metrov višje dosežemo polico in ko se povzpnem nanjo, kar ne morem verjet, kako blizu cilja smo bili že ob prvem vzponu. :o :-\

Potem se prebudim. Zapišem sanje, preklikam forume in ob 6:19 nazaj spat...

9:55
Nekakšna šola – imamo predavanja, ki trajajo po pol ure. Zdi se mi, da kar naprej menjavamo učilnice in nekajkrat se mi zgodi, da uletim v napačen razred. :-\

Scena se zamenja in znajdem se v situaciji, v kateri mi klikne, da sanjam. :) Zavedanje je sicer šibko, a se kljub temu spomnim na načrt, da bom poskušal stabilizirat okolico. Pogledam v dlan, nato se razgledam okoli sebe. Preveč detajlov me začne motit in slika se mi začne packat, zato se spet ozrem proti roki, da se ne bi izgubil. Nekaj časa gledam v iztegnjeno dlan, nato pa se spet ozrem naokoli. Tokrat je vizualna zaznava že bolj stabilna; stvari se manj pačijo in še vedno vem, da sem noter. :D

Potem se zbudim; slišim zven cerkvenih zvonov.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[24.11.2007] Drugačne sanje [LowLD]
« Reply #61 on: 26 November 2008, 15:41:20 »
[Sobota, 24.11.2007]
Drugačne sanje

1:23
Zbudim se iz sanj, v katerih sem s pomočjo nekoga (ki sem ga prijel za roke) ali nekega predmeta (ki sem ga prav tako prijel v roke) spremenil strukturo, vsebino in obliko sanj. :-\ :) Ležim na postelji in se oprem na komolce in takrat na mizici ob postelji spet opazim nek nenavaden predmet. Spomnim se na predhodne dogodke in
klikne mi, da še vedno sanjam! :D

Potem se prebudim. ??? Pogledam na uro, nato ležem nazaj. V mislih poskušam obnovit vsebino sanj, a ostaja skrita, čeprav imam občutek, da je čisto blizu. :-\ Čez čas sedem na posteljo in navijem cigareto; ko jo skadim, je ura 1:54. Spravim se nazaj spat...
Ob 6:30 dragi zvoni ura. Končno se predrami in zaključi, da je sinoči ni uspela prestavit. :-\ Nekaj časa se muči, nato leževa nazaj. Naslednje bujenje ob 7:00.
Vstanem ob 7:16 in jo zapeljem v mesto, okrog 7:55 se vrnem v ležeči položaj...

10:56
Doma. Z babico sediva v dnevni in se pogovarjava, ko zunaj zaslišiva godbo. :-\ Stopiva do okna in gledava, kaj se dogaja. Kmalu zagledava procesijo ljudi – spredaj pihalni orkester, ki igra žalno koračnico, za njim četvorica, ki nosi krsto, nato pogrebci. :-\ Babi pove, da je umrl Boštjan in ko jo sprašujem, kateri, me potolaži, da ne mislim pravega. Takrat se procesija ustavi. Spogledam se iz oči v oči z enim od godcev; zdi se mi, da mi pomežikne, nato pa namesto žalne koračnice zaigrajo eno bolj veselo vižo in jo precej razigrano (za pogreb) mahnejo naprej. :-\ :D
Počasi se začnem poslavljat in babi me pospremi na dvorišče. Vmes me naloži z vsemi mogočimi priboljški in ko prideva do garaže, opazim na tleh škatlo orehov, ki bi jih bilo potrebno pospravit. Babi omeni, da me bo to prosila naslednjič, ko pridem, a se odločim, da se jih bom takoj lotil. Med tem, ko jih razbijam in luščim, mi babi nekaj pomaga, a precej neočiščeno solato, orehe in vse ostalo meče kar v isto posodo. :-\ Vzrojim, naj ne dela svinjarije in ko opazim, da sem jo užalil, poskušam popravit stvari in jo pomirit. Ko opraviva, se poslovim in odidem.

Scena se zamenja in znajdem se v nenavadnem mestu z ne prav visokimi, lesenimi hišami. :-\ Zdi se mi, da sem tokrat bolj opazovalec (kot bi gledal TV). ;D
V eni zgradbi skupina mož, ki načrtujejo neko akcijo. Eden pove, da ne bo sodeloval; pregovori še nekoga in skupaj odideta iz hiše. Ko gresta po ulici, izza ene od sosednjih hiš plane druga skupina (policaji?), ki prvega ustreli, drugega pa vklene in pridrži. :-\ Potem gredo do hiše, v kateri lopovi planirajo in pred vhodom postavijo koridor mož (vsak na eni strani), ki ga zapre nekdo s puško.
Vrata hiše se odprejo in ko izstopi prvi, ga pokosi strel iz puške, ki ga zadene med noge, da pade na kolena, nato pa z obrazom naprej v zemljo. Začne se galama in kmalu polovijo vse iz hiše prihajajoče može.

Potem se prebudim.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[10.12.2007] Hujše muke ni... [LD]
« Reply #62 on: 26 November 2008, 15:45:31 »
Čez vikend sem si malo vzel prosto, v noči iz nedelje na ponedeljek pa sem imel ene najbolj nenavadnih in najbolj bizarnih lucidnih sanj v karieri. 8)

[Ponedeljek, 10.12.2007]
Hujše muke ni...

Zbudil ob 1:58. WC, cigareta, ob 2:09 vzamem 2 LD in nazaj spat...

3:51
Znajdem se v nenavadnem mestu. Hodim po ulici, polni kafičev in opazim, da zunaj sedi cel kup poznanih ljudi.
Takoj mi klikne, da niso iz prave zgodbe in da sanjam. :) Premišljujem, kaj sem že načrtoval in naenkrat zaslišim vpitje za seboj. Ko se obrnem, vidim dva moška, ki tečeta proti meni. Izgledata zlovešče, zato se odločim, da ju ne bom čakal in se poženem v tek. Kmalu pridem do zelenice z grmovjem sredi naselja in ker mislim, da sem se ju otresel, se ustavim. Spomnim se načrta: pogled v roke, nato v okolico in tako naprej... :D Roke iztegnem predse in ko se zazrem vanje, se začnejo pacat. Pogled usmerim na enega od grmičkov, a mi tudi ta kar pleše pred očmi. Naenkrat spet zaslišim vpitje in spet se poženem v beg.
Stečem v ozko uličico in ko premišljujem, kam naj grem, iz ene od trgovin stopi možakar, ki mi zapre pot. Spomni me, da sem nekaj obljubil, nato pa me potegne v zgradbo in potisne proti stopnicam. Opotekajoč se odidem naprej in pridem v nekakšno gostilno. Na terasi srečam nekoga in se zaklepetam z njim, naenkrat pa spet zaslišim vpitje – nekdo me kliče. Pogledam dol in vidim možakarja, ki se z votlim glasom nekaj dere in ker me zaživcira (pa še dovolj daleč od njega sem... :twisted: ), pograbim krigel na mizi in ga zaženem proti njemu. Zgrešim ga in mož se požene proti stopnicam, da bi prišel do mene. Proti njemu vržem še nekaj kozarcev, nato pa po terasi stečem iz gostilne.
Znajdem se doma, močno me tišči na WC. ??? Odidem proti stranišču in ko vstopim, ugotovim, da školjke ni nikjer. :o Jasno mi je, da še vedno sanjam in premišljevat začnem, zakaj me potem tako prekleto tišči... :-\ Med tem me prešine, da gre mogoče zares in da bi bilo dobro, če bi se prebudil. Premišljujem, kako naj to izvedem in spomnim se, da mi je zbujanje iz sanj že uspelo tako, da sem se spravil spat. :) Nebodilen ležem na tla pred kopalnico in poskušam zaspat. Seveda – ne gre... ??? Čez čas odprem oči in vstanem; ugotovim, da nisem več na istem kraju in da je tokrat z mano še gospodična. Ko se na hitro razgledam naokrog, vidim, da sem še vedno v sanjah. In še vedno me tišči! :o Brezglavo začnem tekat naokrog in iskat stranišče. Draga me sprašuje, kaj mi je in povem ji, da me tišči in da bi se moral zbudit, ker zna biti sicer neprijetno... :-[ Takrat mi omeni, da imam hlače že mokre. :(
Pridem do stranišča in ko sedem na školjko, iz nje seže dlan, ki me zadene v tazadnjo. :o Dotik me požene v zrak, kot bi me pičila čebela in v prostoru sta naenkrat dve deklici, ki se ob vsem dogajanju krasno zabavata. :-\ :) Sprva ju poskušam odgnat, a ker se ne pustita motit in še naprej razigrano skačeta sem in tja, se postavim pred umivalnik in opravim kar vanj, med tem pa premišljujem, kako naj se zbudim. Prešine me, da bi mi mogoče uspelo, če bi uspel premaknit telo in med tem, ko razmišljam, kako naj to izvedem,
se res prestavim nazaj. :D
Na hitro vstanem in zdirjam proti stranišču. Olajšanje...! ;D Ko se vrnem, ležem nazaj, da bi še kaj ujel, a me odnese v navadne sanje...

Sanj, ki so mi dogajale med četrto, ko sem se spravil nazaj spat, in pol sedmo, ko je zapela budilka, sem se zjutraj odlično spomnil, a sem si vzel preveč časa, da bi zapisal zgornjo epizodo, pa mi je v končni fazi še za to zmanjkalo časa... :( No, ja... Vsaj prvi del je bil tako intenziven, da sem ga brez problema dopolnil popoldan, ko sem opravil vse ostalo... 8)

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[19.12.2007] FA
« Reply #63 on: 26 November 2008, 15:47:15 »
Sreda, 19.12.2007
FA

23:25
Zbudim se v postelji, nekaj ropota? Pogledam proti balkonskim vratom in opazim zaveso, ki se sname iz tečaja in počasi, kot bi lebdela, drsi proti sredini postelje na tla. Ležem nazaj, misleč, da to ni nič takega, naenkrat pa se spomnim, da bo pod posteljo vse mokro. :-\ Vrže me pokonci in zbudim se.
Sedim na postelji in gledam proti sredini; iščem
luknjo med mano in gospodično, ki je seveda ni. :) Draga se predrami in mi pove, da je moje bujenje pričakovala - pravi, da se mi to dogaja, kadar spim na hrbtu s pokrčenimi nogami? :-\
Enega skadim in zapišem, kolikor se spomnim. Ob 23:41 nazaj spat...

Zjutraj ... tema... ???

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[21.12.2007] Zdravilec [LD]
« Reply #64 on: 26 November 2008, 15:49:23 »
[Petek, 21.12.2007]
Zdravilec

1:42
V službi. Na računalniku preskušam nekakšno spletno aplikacijo, v kateri so zbrani seznami ljudi, povezani s telefonskim imenikom in instant messengerjem. :-\ Ko se prijavim na enem zavihku, uleti Domen v mojo pisarno in mi navdušeno sporoči, da deluje – pove, da se je prijava vredu zabeležila. Med tem kliknem na drug zavihek, na katerem teče nekakšen filmček; direktor nekoga prepričuje, naj že enkrat nekaj klikne in se prijavi? :-\

Potem se zbudim. Zapišem sanje, ob 1:59 pojem koktejl in nazaj spat...

6:02
Spet je trajalo za popizdit, preden sem zaspal. ??? Pa na levi bok, pa na desnega, na trebuh, na hrbet, spet levo,... Potem me je začelo odnašat, naenkrat pa, kot da bi se name zgrnilo tisoč ton – občutim težo, pritisk, nad seboj vidim obraz, ki se mi zlobno reži. Duši me in poskušam se upirat; bolj, ko se trudim, slabše se počutim. :( Potem si rečem, naj bo, kar bo in se prepustim. In odnese me na drugo stran...
Zbudim se. Oprem se na komolce in ugotovim, da nekaj ni vredu. Gledam po sobi in premišljujem, kaj me moti in kmalu ugotovim, da je pohištvo popolnoma premetano – umivalnik je izruvan in prestavljen na vzhodno steno, tudi vrata so popolnoma zabarikadirana. :-\ Med tem se zbudi gospodična in vprašam jo, če je ona premikala stvari. (Ja, seveda... ;D ) Pove, da ne in ko premišljujem, kaj se torej dogaja, mi klikne – sanjam! :D Da bi se prepričal, pogledam v roke, ki jih dvignem pred obraz. Slika se pači, prsti se zlivajo eden v drugega,... Ja, to je to! :D Odrinem nekaj stvari izpred vrat in odidem ven. Takoj, ko stopim skozi vrata, se znajdem zunaj; hodim po tunelih med hišami in skušam ugotovit, kje sem. Okolje mi ni poznano in ko nekaj časa tavam naokrog, se znajdem pred vhodom v hišo, iz katere sem prišel. Srečam nekaj poznanih ljudi in zaklepetamo se. Povejo mi, da je hiša namenjena za nekakšen test, zato je soba, iz katere sem prišel, natančna replika mojega stanovanja. Nič mi ni jasno, a mi nočejo povedat ničesar več. :-\ Med klepetom se ena od žensk spotakne in pade, pri čemer se precej grdo poškoduje po nogi. Sedi na terasi pred hišo in takrat dobim idejo – počepnem k njej in položim roke na rano. Malo imam treme,  saj tega nisem še nikoli počel. V mislih si zaželim, da bi delovalo. Ostali me nepremično opazujejo in naenkrat začutim, da se rana pod mojimi rokami celi. :) Ko jih umaknem, ni več sledu o krvi. :D Potem klepetamo naprej, jaz pa premišljujem, kako je s tem zdravljenjem – če lahko to počne energijski dvojnik, ki je del mene - ali lahko tudi jaz...? :D

Potem se zbudim.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[29.12.2007] Vran
« Reply #65 on: 26 November 2008, 15:50:59 »
[Sobota, 29.12.2007]
Vran

9:29
Nekakšen podzemni center, izgleda kot arheološko najdišče, kamnolom in gradbišče hkrati. Izgubljen sem, tavam po kamnitem labirintu in iščem izhod. Naletim na skupino ljudi, ki si dajejo opravka z ogromnim strojem in potuhnem se, da me ne bi opazili. Odplazim se proti drugemu rovu in izginem v njem. Hodim naprej in naenkrat se pred mano pojavi možakar. Za hip presenečeno obstojiva eden nasproti drugega in mož prekine neprijetno tišino z vprašanjem, kdo sem in kaj počnem tu. Povem mu, da sem se izgubil in ponudi mi, da me pospremi ven. :) Odidem za njim in kmalu prideva v ogromno dvorano, polno ljudi, ki hitijo po opravkih. Vzpneva se po širokih stopnicah in kmalu prideva na vrh. Zahvalim se mu za pomoč, nato pa se odpravim proti robu ogromne terase, kjer že vidim cesto.
Po poti naletim na dekle v roza trenirki z belimi črtami. Izgleda kot šolarka, sprašuje me, če vem, kje je avtobusna postaja. ;D Povem ji, da se mi niti sanja ne, nato se odpravim naprej. Kmalu dosežem cesto in odpravim se naprej po drevoredu.
Naenkrat zaslišim zvoke in ko pogledam proti krošnji najbližjega drevesa, opazim, da je v njej cela jata vran, ki kar malo zlovešče bolščijo proti meni. Roko iztegnem proti najbližji vrani, ki najprej za korak odskoči, nato pa mi sede nanjo. :D Hip zatem odleti, a se le trenutek kasneje vrne in mi pristane na ramenu. Začutim ostro bolečino, ko me uščipne v uho, nato približam roko proti njej. Iz ramena se prestavi na zapestje in spusti nenavaden krik. Iztegnem roko pred sebe in si z zanimanjem ogledujem čudovitega črnega ptiča, ki nepremično strmi vame. Naenkrat se mi slika izostri – robovi stvari postanejo bolj izraziti in nekako izstopajoči, barve pa neverjetno žive, skoraj plastične. :D Z zanimanjem si ogledujem vsako podrobnost veličastnega ptiča, ki mi sedi na roki.

Potem se zbudim.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[30.12.2007] Narava stvari
« Reply #66 on: 26 November 2008, 15:52:08 »
[Nedelja, 30.12.2007]
Narava stvari

7:19
Po poti proti šoli na tleh vidim lesketanje. Ustavim se in takrat opazim, da je povsod polno kovancev. Sprva mi je nerodno, kaj si bodo mislili ljudje okoli mene in skoraj se že odpravim, ko si premislim. Začnem jih pobirat in kmalu napolnim celo vrečko, v kateri je po moji oceni pravo malo bogastvo. :)
Zberem kovance in se odpravim naprej proti šoli. Pridem v razred in odložim vrečko na klop. Nanjo odložim jakno, da ne bi preveč bodla v oči, nato se pridružim sošolcem. Nato predavanja.
Ko končamo, se hočem odpravit. Vzamem jakno in takrat opazim, da mi je nekdo izpraznil vrečko. :-\ Zaženem galamo in kar nekaj časa porabim, da bi ugotovil, kdo me je olajšal; preiščem nekaj torb, a v vseh najdem le nekaj kovancev. :-\ Čez čas obupam in se odpravim.
Znajdem se pred trgovino, mislim, da sem namenjen na malico. Po poti enega skadim in ko se približujem vhodu, opazim, da je tam oče z nekimi prijatelji. Hitro odvržem cigareto, nato vstopim. Pogovor z očetom, nakup, nato skupaj odidemo.
Ko pridemo domov, sedem v avto in se odpravim. Mama je z mano, po poti ji razlagam o šoli sanjanja. Sočne detajle seveda izpustim. :D
Kmalu prideva na lokacijo, kjer se zadeva dogaja. Tu je že nekaj ljudi, ki jih ne prepoznam, med njimi je Alan, ki pripravlja zadnje stvari. Potem se začne.
Alan razlaga o naravi stvari in med pripovedovanjem pokaže na nekoga, ki sedi na armafleksu malo proč. Ko pogledam v smeri, kamor kaže, ugotovim, da je to on! :o :D Spremeni se iz moškega v žensko, iz mladega (malega) otroka v starca, nato se prelevi nazaj v prvotno obliko. :) Odide do soda, ki služi kot miza ter vrže nekakšne kocke, udeleženci pa preverjajo številke na listkih, kot bi igrali bingo. :D
Mati začne nekaj govorit in povem ji, da zdaj ni čas za tisoč vprašanj. Sprašuje glede gobic – če so del programa. Odgovorim ji, da je to odvisno od Alanovega navdiha in se s tem izognem laganju. Še naprej me nekaj zaslišuje in takrat jo prekinem, češ, da je razlika med njo in ostalimi v tem, da s(m)o drugi plačali za to delavnico in da nas bolj zanima, kaj ima Alan za povedat. :)

Potem se prebudim. WC, zapišem sanje, ob 7:57 nazaj spat. Ponovno bujenje ob 11:46, vsebine sanj se ne spomnim.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[07.01.2008] Ogledalo [LD]
« Reply #67 on: 26 November 2008, 15:54:58 »
[Ponedeljek, 07.01.2008]
Ogledalo

Zmagoslavno se odkrijem, nato se zbudim. :-\ Pogledam na uro in ugotovim, da je šele 0:17. Res, čas za zmagoslavje... :twisted: ;D Skočim na WC, enega skadim, ob 0:30 pogoltnem 2 LD, nato nazaj spat...
Tudi tokrat ne traja tako zelo dolgo, preden zaspim nazaj. Sprva
bolščim v temo zaprtih vek, počasi se začnejo izrisovat prvi svetlobni vzorci. Poskušam jih opazovat, a so preveč brezoblični, odnašajo me. Začnem z VILD-om, a me spet pritegnejo svetlobne oblike, zato tehniko opustim in poskušam preprosto zaspati. Potem se začne pulziranje, ki je tokrat tako intenzivno, da me hoče raztrgat. :o Dokler se upiram, je izkušnja skoraj boleča, ko se prepustim, pa se nemudoma zbudim.

Enkrat ponoči:
Sem v sobi, nekaj ni vredu. Gledam okrog in spomnim se načrta – roke, okolica. Ko pogledam v dlan, je ta spackana –
sanjam. :) Med tem, ko jo opazujem, se prebudi gospodična. Nekaj se pogovarjava, moti me pri moji očitno precej nizki lucidnosti. Še vedno gledam v dlan, potem se obrnem proti omari in opazim ogledalo. Zazrem se v svojo podobo, ta se sprva precej packa, potem pa se nekako stabilizira. Naenkrat me začne vleči proti njej in namerno začnem preusmerjat pozornost na telo (zakaj že?!?). :-\

Premaknem se in se predramim. Obrnem se, nato poskušam zaspat nazaj; odnese me v navadne sanje...

6:30
Nekje ob morju v hotelu; oče in mati mi sprva nekaj morita, potem pa ju pregovorim, da poskusita pejotl. Gledam, ko ju odnaša. ;D
Težave z avtoritetami zaradi haša, ki ga imam(o v velikih količinah) pri sebi.
Obisk pri nekomu, ki ravno pripravlja nek kaktus (spominja na opuncijo); pove, da je to specialiteta, ki so jo pravi gurmani pripravljeni res drago plačati...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[11.01.2008] Gravitacija [LD]
« Reply #68 on: 26 November 2008, 15:57:35 »
[Petek, 11.01.2008]
Gravitacija

0:30
V avtu z gospodičninimi starši? Oče divje pripelje po ozki, strmi uličici navzdol do parkirišča na pomolu, kjer naglo ustavi, tik preden zapelje v vodo. Izstopimo in odidemo do skakalnice v bližini. Povzpnem se nanjo in izvedem vratolomen skok v vodo. :)
Kasnej pregledujem z mobitelom narejene fotografije, na katerih je neznano dekle. Med brskanjem po seznamu se odvrti diaprojekcija, ugotovim, da se dekle na prvih slikah slači, proti koncu pa oblači nazaj. (Le kaj se je zgodilo vmes...?) :twisted:

Potem se zbudim. Zapišem sanje, ob 0:55 nazaj spat...

4:40
Nekakšen park z igriščem. Mislim, da je draga z mano, sva na obisku pri prijateljici, ki živi v hiši zraven parka. Ko prijateljica odide iz sobe, izkoristiva priložnost in se malo pocrkljava. Naenkrat opazim, da se vrata rahlo odprejo. Dva para copatov zdrsita proti njim, kot bi jih nekdo povlekel, zunaj pa se zasliši hihitanje. :) Zasačena! :D Odpraviva se proti izhodu in na hodniku naletiva na prijateljičino hčerko, ki se razigrano smeji. Ko naju vidi, steče po stopnicah iz stanovanja, midva pa se počasi odpraviva za njo.
Še preden prideva do vrha, zunaj zaslišim zamolkel zvok, kot da bi nekaj padlo, nato pa zloveščo tišino. Ko stojim na robu parka, opazim, da se ob ograji nekaj metrov proč nabirajo ljudje, slišim nekoga, ki govori o deklici, ki je padla iz ograje. :-\ Izognem se skupini, ne želim videt packe na tleh. Odpravim se skozi park in po poti naletim na prijatelja, ki teče v krogih. Videti je izmučen; poskušam ga ustavit in vprašat, kaj je narobe, a me le grobo odrine. :-\ Stečem za njim in ga med tekom zbijem na tla; do zdaj mi je jasno, da je deklica, ki je padla iz ograje in se ubila, njegova sestrica. Pomagam mu nazaj na noge, med tem pa mu prigovarjam, da je bila nesreča in da ni on kriv. Povem mu, da se bo moral soočit z žalostjo, ker ga bo sicer požrlo. Začne se pritoževat in izgovarjat, da ne ve, kako, jaz pa mu svetujem, naj za začetek poskusi z vpitjem. Odgovori mi, da je okrog preveč ljudi, jaz pa mu odvrnem, naj se ne meni zanje in za vzpodbudo zavpijem, kolikor mi pljuča dovolijo. Moj krik ga opogumi in kmalu oba tuliva kot jesiharja. ;D
Ko se olajša, me povabi k sebi. Odpraviva se do stanovanja v bližini in med tem, ko nekaj išče, se pogovarjava. Na eno od njegovih izjav odgovorim, da je možno le v sanjah in takrat mi klikne –
obe roki dvignem na višino oči in po nekaj sekundah strmenja v dlani opazim, da imam na levi dvojne prste – sanjam! :) Prijatelj se obrne proti meni in me sprašuje, kaj se grem. Povem mu, o svoji ugotovitvi in mu svetujem, naj tudi on poskusi. Zdi se mi, da res poskusi, med tem pa mu prigovarjam, da greva raje ven. :) Odpraviva se mimo sobe, v kateri nekdo spi in se po stopnicah nameniva proti ulici. Ko prideva ven, poskusim preskočit zadnjih nekaj stopnic in poletet, a me potegne na tla. :-\ V mislih preklejem gravitacijo, nato zakolnem še na glas, potem pa se odpravim za njim. Med hojo po ulici debatirava, kaj bi počela in spet se spomnim na načrt – okolica, roke. Razgledam se naokrog in se odločim, da bi raje gledal detajle neke bolj slikovite okolice, zato mu predlagam, da greva naprej.
Med potjo mimo kafiča srečava neko dekle in prijatelj odide z njo, jaz pa skozi okno opazim svoj moder brezrokavnik. :-\ Vstopim in ga vzamem iz obešalnika, na katerem visi, nato se odpravim naprej. Spet nimam nobene pametne ideje, kaj počet, zato postopam naokrog. Med tem mimo mene šine skupina prijateljev na kolesih in odločim se, da bom tekel za njimi. :D
S kolesi divjajo med ulicami, jaz pa se iz pokončne drže spustim na vse štiri in v dolgih, elegantnih skokih šibam za njimi. Prvi se Dimitrij ustavi pred nekim vikendom na robu mesta in ker sem tik za njim, se začnem ustavljat tudi jaz. Naenkrat pred seboj opazim fotelj in tik preden se zaletim vanj, se z rokami odrinem od tal, ga v loku preskočim in na drugi strani pristanem na nogah. :D
Gapi pohvali moj stil ;D , potem pa posedemo na fotelje ali po tleh in navalimo na krofe, ki jih nekdo prinese iz hiške. Uživam v odličnem okusu in takrat pove, da jih je sam pekel. Ko si še enkrat ogledam krof, ki ga držim v roki, opazim, da je res drugačne (pravokotne) oblike. :)

Potem se prebudim. Zapišem sanje, ob 5:25 nazaj spat...

Med potjo od križišča proti Korpovi hiši za sabo zaslišim topotajoč zvok. Obrnem se nazaj in vidim ogromnega rotvajlerja, ki teče proti meni. Doživim nekakšen deja vú; zdi se mi, da me bi napadel in pogrizel, zato se poženem v beg. Pes me kmalu dohiti in ko skoči vame, me zbije na tla. Obrnem se in se oprem na komolce, ko gledam v grozeč gobec, ki zija vame, se mi zazdi, da ga slišim. :-\ Njegove misli so razigrane – čudi se, kako sem lahko tako velik in tako mehak, on pa tako majhen in mišičast. ;D Opogumljeno se dvignem in ga potrepljam po glavi, nato se odpravim naprej.
Vso pot do hiše razigrano skače okoli mene, nato pa se po nekakšni lojtri iz lijane zažene proti krošnji drevesa.
Tudi jaz se vzpnem za njim in ko sem že precej visoko, se vse skupaj začne nevarno majat. Pogledam navzgor in opazim skupino ljudi, ki se spušča; naenkrat me prevzame skrajno neprijeten občutek, mešanica strahu pred višino in nekakšne vrtoglavice. Hitro se spustim dol in počakam, da vsi prilezejo na tla, nato se ponovno vzpnem. Kmalu sem v stanovanju. Pozdravim se s skupino prijateljev, ki so že tu, med tem pa vstopijo še drugi.
Klepet, nekaj pripomb na mojo pričesko, smeh... Čez čas se odpravim v klet in ko opazim poln pepelnik, si enega prižgem. Med tem, ko kadim, zaslišim nek zvok in ko pogledam, od kod prihaja, vidim, kako se odkruši nekaj kamenčkov iz podirajočega se zidu. :-\

Potem budilka.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[12.01.2008] Preplah
« Reply #69 on: 26 November 2008, 15:58:50 »
[ Sobota, 12.01.2008]
Preplah

23:23
Zbudim se. Gospodična sedi na postelji in nekaj gleda. Pogledam nad jogi in opazim nekakšno prozorno nitko, ki je napeljana čez celo sobo. Poglej tole, mi reče in se je dotakne s prstom. Nitka vzdrhti, po njej se zlije nekakšen rdeč žarek, ki izgine na koncu. :-\ Presenečeno gledam, kaj se dogaja, draga pa med tem še močneje zatrese nitko, ki se tokrat dotakne druge. Ta zasveti modro in prikaže se nekakšna deltoidna mreža, ki utripa. Okregam jo, naje ne počne tega,
potem se prebudim.

Zapišem sanje, nato nazaj spat.

7:30
Oče se vrne iz potovanja. Hodim po stanovanju in ga iščem in med tem naletim na brata, ki že programira nekakšen telefon, ki ga je dobil. Ko grem skozi dnevno, vidim, da so pod jelko nastavljeni tudi paketi, namenjeni meni. :)
Pridem v zgornje nadstropje, kjer srečam bratranca. Ta stoji med vrati in gleda proti sosedovi hiši. Vprašam ga, kaj je tako zanimivega, on pa brez besed dvigne prst. Pogledam, kaj kaže in takrat vidim jato orlov, ki leti preko sosedove hiše. Veličastni so in ogromni; največji med njimi brez težav nosi konja. :-\ :) Za njimi prileti jata kakadujev, tem pa sledijo res ogromni ptiči, ki nosijo ljudi. :o Manjša skupina se odcepi od procesije in prileti do naše hiše. Ženska, ki jezdi eno od nenavadnih živali, nam pove, da je čas, da gremo in preden odleti za ostalimi, na tla izpusti nekakšen ključ (kartico). Zavpije nam, naj jo pazimo, nato počasi izgine na obzorju.
Poberem kartico, mati priganja, naj pohitimo. Kmalu pridemo do nekakšne ladje in ko se hočemo vkrcat, nas grobo ustavi vratar, ki hoče videt kartico. Pokažem mu jo, potem nas bolj prijazno pogleda in nas spusti naprej.
Na krovu nam ponudijo pijačo; med tem, ko čakam na kavo, po torbi brskam za stripi.

Potem se zbudim. Spet zapišem sanje, nato nazaj spat...

9:27
Z gospodično sva v trgovini. Hodiva med izropanimi policami in se čudiva, kako neprijazne so prodajalke. Opazim nekoliko debelušno deklico, ki se prepira z eno od prodajalk in nato besno odide.
Prideva že do blagajne, ko v hodnik pred trgovino pripelje nekakšno vozilo. Na njem opazim tisto dekle in moškega, verjetno njenega partnerja. Ta parkira pred stekleno steno in izstopi, nato pa potisne avto skozi šipo, da se ta s truščem razsuje. Med redkimi obiskovalci zavlada panika. Midva se zadnji hip izogneva nastali situaciji in se skozi drugi izhod na hitro pobereva iz trgovine.
Sedeva na skuter in se odpeljeva po gozdni potki. Naenkrat se znajdeva na strehi neke hiše, za nama pa se pojavi besen možakar, ki naju divje zmerja, češ, kaj se greva. Povem mu, da je bila tu včasih pot in se opravičim, nato pa ga med njegovim nerganjem prosim, če naju lahko spusti dol.

Potem se zbudim.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[19.01.2008] Drugačen epilog
« Reply #70 on: 26 November 2008, 16:00:36 »
[Sobota, 19.01.2008]
Drugačen epilog

8:28
V eni gostilni, velika zabava; zdi se mi, da proslavljamo mojo diplomo? Družina je že zbrana, ko prideta še mamina starša. Babi je malo užaljena, ker je bila povabljena naknadno, zato se od začetka precej čemerno drži, a se sčasoma sprosti in pridruži slavju.
Alkohol teče praktično v neomejenih količinah; ko pride še očetova klapa, smo vsi že spodobno naloženi. ;D Vili mi čestita, sledijo mu še ostali, potem pa se pridružijo pri zabavi.
Zaklepetam se z babico in med pogovorom ta naenkrat pade po tleh. :o Kmalu se okrog nje nabere nekaj ljudi, ki ji poskušajo pomagat, a je prepozno – izdalo jo je srce. :'( Planem v neutolažljiv jok in zabava se kmalu sprevrže v družinsko tragedijo. Sedim ob babičinem telesu in jočem, ko s kotičkom očesa opazim svetlobo. Pogledam v tisti smeri in vidim babico, vso prosojno in ožarjeno, ki stoji ob očetu in mu poskuša povedat, da je vse v redu. Zdi se mi, da je nihče ne vidi in ne sliši in kmalu opazim, da jo njihova ignoranca ujezi. Takrat opazi, da gledam proti njej in ogovori me. Pove, da je vse v redu in da ji je lepo in takrat začutim olajšanje; nekako se zavem, da se s smrtjo življenje res ne konča in nasmejnem se. Vame se oprejo očitajoči pogledi, češ, kako se lahko v takem trenutku smejim, in poskušam jim pojasnit, da je babi na nek način še vedno tu, z nami. Mislijo si, da sem znorel, zato me naženejo, rekoč, naj ne prilivam olja na ogenj. :-\ Še nekajkrat jim poskusim dopovedat, potem pa odidem ven.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[22.01.2008] Igre [LD]
« Reply #71 on: 26 November 2008, 16:04:33 »
[Torek, 22.01.2008]
Igre

0:15
Zbudim se. Zunaj nekaj ropota in hrup predrami tudi drago. Skupaj se po prstih odplaziva do okna in previdno umakneva zaveso. V temi vidiva obris drevesa, kateremu ni videt vrha. Ob deblo je prislonjena lojtra, na njej pa vidim obris nekoga, ki poskuša drevo podret. :-\ Opazi naju in proti nama besno zaluča žago, ki se odbije od šipe, potem pa se začne spuščat proti tlom.
Hitro spustiva ruleto in še preden se umakneva, se nekaj z vso silo zaleti vanjo. Ruleta vzdrži udarec, a imam vseeno neprijeten občutek. :-\ Ritensko se začneva umikat, ko ruleta naenkrat popusti. V sobo plane moški, ki se nama začne grozeče približevat. Gospodična se požene v beg, mene pa nekaj na njemu zmoti in
zavem se, da sanjam. :)
Mož plane proti meni in me poskuša zadeti s pestjo, a ga ulovim in zbijem na tla. Pobere se in me ponovno napade, takrat pa ga presenetim in pošteno premlatim. Med pretepom imam občutek, kot bi tolkel po vreči peska. ;D
Potem odidem iz sobe in na hodniku naletim na drago. Še vedno je vsa prestrašena in povem ji, da je vsega konec. Objame me in skupaj se vrneva noter.

Zbudim se. Spijem pol piksne energijskega napitka, nato se vrnem v s(p)anje...

1:50
S skupino ljudi se igramo nekakšno igro v stilu transformerjev. :-\ Avtocesta in mesto, narejeno iz kock, nekdo kot pripovedovalec plete zgodbo. :-\ :)
Zagledam se v soigralko, zato mi pripovedovalec hoče nastavit zmenek. Zahvalim se mu in ga zavrnem, povem mu, da sem že naredil prvi korak. :D

Potem se zbudim. Spijem še preostalo pijačo in se vrnem v posteljo...

4:52
Zdi se mi, da se nekakšna igra še vedno nadaljuje, Sem s skupino nekakšnih agentov/vlomilcev? Dobimo namig, da stara ženička goji koko. :)
Pridemo do hiše, ki izgleda natanko takšna, kot babičina. :-\ Po balkonu se z nekom povzpneva v prvo nadstropje in vstopiva skozi okno kabineta. Ko stikava po stanovanju, naju ženica zaloti. Ko naju vidi, se prestrašeno zvrne po tleh. :o :-\ Potegneva jo v sobo in jo položiva na posteljo, nato pa se razgledava po stanovanju. Kmalu najdeva nekaj loncev z rastlinami, ki izgledajo bolj kot ohrovt kot koka. ;D Obereva jih, nato pa se nameniva proti oknu njene sobe. Hočeva oditi, a ugotoviva, da je soseda na vrtu. Ker zasliši hrup iz stanovanja, se pojavim v sobi, da ne bi česa posumila. Vrneva se v drugo sobo, prižgan TV je kar na klubski mizici, na sporedu je tekma. Ugasnem TV, a me sodelavec opozori, naj se ničesar ne dotikam, zato ga prižgem nazaj.
Odpraviva se proti kabinetu, nato pa se po balkonu spustiva nazaj dol. Pred hišo naju pričaka nekaj ljudi. Vodja vpraša, kako je šlo in prijatelj mu poda vrečko z obranimi rastlinami. Šef si ogleda vsebino, potem pa si zadovoljno pomane roke in man pomigne, da se poberemo. Med potjo debatiramo, kdo naj se loti predelave.

Zbudim se. Tokrat zapišem sanje; malo me jezi, ker se mi je del prve zgodbe izmaknil... ??? Ob 5:28 nazaj spat...

Nekakšna igra (spet?!?), napovedovalec najavlja nagrade, ob meni pa stoji možakar v obleki, ki reklamira svoje knjige (pojavi se mi ime Janez Trdina??). Ravno mi začne pripovedovat o nekakšnih inventarnih številkah, ki naj bi me pripeljale do pozabljenega dela prve zgodbe,
ko zapoje budilka... :(

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[31.01.2008] Nenavadna družba [LD]
« Reply #72 on: 26 November 2008, 17:06:36 »
[Četrtek, 31.01.2008]
Nenavadna družba

Hodim iz ene v drugo sobo, vsaka je tako drugačna od prejšnje, da mi kmalu postane jasno,
da sanjam. :)
Ustavim se v sobi, ki izgleda kot nekakšna gostilna. Naravnost pred menoj miza, za katero sedijo štirje moški in klepetajo. Iz moje desne pride lastnik (?) – tako sklepam po belem predpasniku, ki ga ima na sebi ;D - v rokah nese pladenj s pijačo. Med tem, ko gre mimo mene, me grobo odrine in me okrega, naj se mu spravim izpod nog, ker da ne more pustit predsednikov čakat. :-\ Takrat dobim občutek, da so to res pomembni možje. :-\ ...

... Zunaj. Z gospodično hodiva po ulici in ko greva mimo ene izmed hiš, nad seboj zaslišiva nekakšen nenavadne zvok. :-\ Pogledava proti strehi in opaziva sovo, ki sedi na žlebu. :) Dvignem roko proti njej in gospodična me opozarja, naj jo pustim pri miru, da je ne bi mama zavrgla, ker bi zavohala človeka. Še preden umaknem roko, me sova uščipne za prst, nato pa izpusti nenavaden krik. Potem pristane na tleh pred hišo in kot kakšen petelinček skače proti nama. :) ;D
Počasi odideva naprej...

Potem budilka...

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[11.02.2008] Pozornost [LowLD]
« Reply #73 on: 26 November 2008, 17:07:46 »
[Ponedeljek, 11.02.2008]
Pozornost

Zbudil ob 3:00. Ob 3:12 vzamem pripravljeno mešanico (2x LD, 1x Alpha-GPC, 1x L-Theanine), nato nazaj spat...
Spet se premetavam po postelji, nikakor ne gre zaspat. :-\ Čez čas me začne rahlo odnašat...

Naenkrat se spet predramim. Sedem na posteljo in se razgledujem naokrog. Zdi se mi, da imam neko nenavadno perspektivo, nekaj je narobe. Ko sedim na robu postelje in premišljujem, kaj me moti, se prebudi tudi draga. Pogleda me, sprašuje me, če je vse OK.
Povem ji, da nekaj ni v redu, čudi me, da tabletke še niso prijele. Potem pomislim – razen...! Vstanem in se postavim pred ogledalo na omari. Desno roko dvignem v višino obraza in se zastrmim vanjo. Nekaj časa je vse normalno, naenkrat pa se mi en prst zlomi in zvije preko drugega.
To je to! Sanjam! :D
Premišljujem, kaj sem že nameraval, a mi nekaj pritegne pozornost
in odnese me v navadne sanje.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
[14.02.2008] Zlata rasa
« Reply #74 on: 26 November 2008, 17:09:17 »
[Četrtek, 14.02.2008]
Zlata rasa

Soba izgleda kot babičin kabinet, a ni to – nekaj je drugače, a ne morem ugotovit, v čem je štos. :-\ Mislim, da nas je pet ali šest, z nami je še nekdo, ki ne spada v to družbo. Alan ga pospremi ven; med tem prislonim nos pod na pol spuščeno ruleto in kukam na ulico pred hišo, kaj se dogaja. Vidim, kako ga Alan prijazno odslovi in se odpravi nazaj, vsiljivec pa se obrne k prijatelju, ki ravno gleda proti mojemu oknu ter ga povleče za sabo.
Ko odideta, se obrnem k ostalim in ravno takrat vstopi Alan. Z nasmehom na obrazu nas vpraša, če smo pripravljeni in ko mu enoglasno pritrdimo, začne tekat v krogih okoli sobe. Skačemo na pohištvo in iz njega in čeprav se od začetka počutim kot bedak, kmalu dobim občutek, kot da bi se povzpenjal po nevidnih stopnicah. :-\ :)
Alan obstoji na sredi sobe in pove, da smo zadosti visoko. :) Vpraša, če jih kdo želi videt in ko potrdim, odide proti spalnici. Spuščena ruleta na balkonskih vratih prepušča ravno toliko svetlobe, da je v prostoru polmrak in Alan pristopi k vratom. Iz žepa vzame škatlico z nekakšnim mazivom, ki ga previdno nanese na steklo, nato pa mi naroči, naj pokukam skozi reže v ruleti.
Zazrem se proti vrtu in kmalu opazim podobe ljudi, ki izstopijo iz ozadja. Šokirano stopim korak nazaj in se obrnem k drugim. Povem, da je to neverjetno, saj so natanko taki, kot mi, le da je njihova koža zlato-rumene barve (res izgledajo, kot bi bili namazani z nekakšno barvo). ;D
Še enkrat se vrnem k vratom in pogledam ven. V vrsti stoji cela četa zlatih ljudi. :o :D

Potem budilka.