Hmm, me zanima, če bi bilo z zelo bujno, zdravo, močno rastlino kaj drugače. Ker ene rastline, ki so zelo močne, te kar same znajo potegnit v svoj svet oz. ti okrepiti zaznavo njihovega sveta. Spomnem se enega kaktusa v Sečovljah, ki me je dobesedno potegnil k sebi in v trenutku me je prestavilo v rahlo spremenjeno stanje zavesti
. Ne vem, bi bilo za probat...
Misliš, če bi bila razlika pri vizualiziranju bolj bujne rastline namesto moje
štible?

Mogoče...
Tele mehurjaste tvorbe se mi zdijo zanimive. Ker jaz sem pri tej nalogi prišla v nek mikroskopsko majhen mehurček
. Ko sem bila notri pa se je odprl v cel nov svet, kjer so bile vse barve malo poudarjene in vse je izgledalo malo bolj organsko oz. živo. In mi je dalo za mislit, da je mogoče tudi naš svet en mikroskopsko majhen mehurček v nekem prostoru, ampak nam, ki smo notri, se zdi neskončno velik. S svetom mislim tudi vesolje, vse, do koder "seže pogled".
Tako, tako! Intenzivne barve, vse skupaj daje izrazit občutek
volumna.

Kako že pravijo...? "As above, so below."

Vsemogočni, a si ti tudi zaznal kake mehurjaste tvorbe?
Bitja od rastlin so po mojih izkušnjah zelo muhasta
. Pridejo kadar se jim zljubi. Ne smeš jih pričakovati, moraš pa biti dovolj pozoren in občutljiv, da jih zaznaš in zagledaš. Ne pustijo se preveč prijet s tvojo energijo. Če planeš na njih s pozornostjo, se umaknejo. Takoj začutijo tudi tvoje notranje občutke in kako si naravnan do njih. Spoštovanje veliko šteje
. Ampak, kot pravim, so muhasti. Včasih narediš vse prav pa jih vseeno ni
. Kaj hočeš, imajo svojo voljo.
Se strinjam, ja...

Se spomnim prve izkušnje s salvio; ko se je
potovanje začelo, sem dobil občutek, kot da se z vlakom zelo hitro peljem mimo železniške postaje in gledam tisti
blur od kovinske ograje.

Prisoten je bil občutek moške in ženske energije;
ona je poskušala
pomagat,
on pa je bil manj
prijazen, češ, da vse skupaj itak ne bo prav dolgo trajalo.

Na mojo žalost je imel prav... :evil:
No, včeraj sem poskusil še enkrat, spet IRL. Tokrat sem ubral bolj
direkten pristop in naložil pipo.

Po dveh vdihih začutim, da me začenja
vlečt, zato ležem na tla. Naenkrat dobim občutek, kot bi naredil
preval nazaj, pozornost mi začne premikat med na tleh ležečim telesom in tistim čepečim. Tokrat začutim
prisotnost, občutek imam, da nimam prav dosti časa.

Na žalost imam prav...

Naslednjič bom spet poskusil skozi meditacijo...