Author Topic: Calea zacatechichi  (Read 26555 times)

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
Re: Calea zacatechichi
« Reply #30 on: 08 September 2014, 22:04:56 »
Tako je. A misliš, da se jo splača vzet takoj ko grem spat? A ni to waste?

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #31 on: 09 September 2014, 10:25:58 »
Sem pregledal svoje zapiske in ugotovil, da sem jo jaz (z izjemo takrat, ko sem se mučil s čajem pred spanjem) jemal med 23:50 in 0:40.  Na žalost sem šele pred kakim letom začel zapisovat tudi uro, ob kateri se spravljam spat, tako da žal nisem čisto prepričan, ampak se mi vseeno zdi, da sem jo jemal pred spanjem. Alternativno lahko to kvečjemu pomeni po prvem spalnem ciklu (po cca 90 minutah spanja), čeprav se mi zdi, da takrat še nisem bil toliko discipliniran, da bi hodil tako zgodaj spat (saj ne, da je zdaj bistveno drugače... :mrgreen: ). Konec koncev tudi ozaveščanje ni nikoli nastopilo kar v prvem ciklu po zaužitju, ampak običajno šele v naslednjih ali celo bolj proti jutru, tako da mislim, da bi na tak način šlo čez - če seveda nimaš smole in si med tistimi, na katere calea ne deluje... Po mojem je za poeksperimentirat na različne načine, ko ti bo zmanjkalo, dobiš pa novo porcijo. :thumbsup:

Še to: Omenila si, da te je zadnjič dala spat in si prespala celo noč. Kot sva debatirala, je razlog lahko v tem, da je bila doza prevelika in te je peljala tako globoko, da vsebin nisi mogla ozavestit zaradi premalo energije. Drugi scenarij (ta se meni običajno dogaja) pa je, da ne moreš zaspat po njej; no, v bistvu drži um buden med tem, ko telo tone v spanec, kar običajno povzroči razne hipnagogične halucinacije, pulziranje (razne zvoke in telesne zaznave) in nenazadnje spalno paralizo, ki je lahko tudi precej neprijetna, če te preseneti. Toliko, za head's up... ;)

Offline Holotropic

• Newbie
  • *
« Reply #32 on: 10 September 2014, 07:12:23 »
Okej, hvala. Bom poeksperimentirala. Zadnjič ko sem jo vzela je bil čisti knockout. Bila sem ful omotična, podobno kot po travi in potem sem zaspala. Tudi ko sem se zbudila sem bila čisto "zalimana" še polovico dneva.

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #33 on: 10 September 2014, 08:07:31 »
Me prav zanima, kaki bodo rezultati z manjšo dozo... Po mojem bo tako lažje ugotovit, zakaj je bil zadnjič učinek tak, kakršen je bil. :)

Offline explorer

• Newbie
  • *
« Reply #34 on: 26 June 2015, 17:31:17 »
Zdravo.
Zanimam se za Caleo. Mi lahko kdo pove, kako se jo splača kupiti. (Semena, sadika, ekstrakt, kakšne tablete?)
A kdo prodaja oz.  ve kje se dobi?

PS: sej ta stvar je legalna ane?
Hvala

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #35 on: 27 June 2015, 10:11:19 »
explorer, pozdravljen.

Calea je čisto legalna rastlin'ca, je pa vprašanje, kaj kupit, precej kompleksno. Jaz jo nabavljam preko Maya Ethnobotanicals; kupujem posušeno zel, ekstrakte in tinkture pripravljam sam. Je pa pri Mayi catch, da mora biti naročilo najmanj 50 USD (plus davek in poštnina, ki običajno navržeta dodatnih 20+ USD), kar zna še kar precej nanesti. Mislim, da se jo da dobit tudi preko Amazon-a, nisem pa nikoli kupoval, tako da bolj natančno težko svetujem.

Semena lahko za relativno majhen denar naročiš preko neta (dobaviteljev ne poznam), koliko je to smiselno, pa je vprašanje - problem je namreč v tem, da je kaljivost blazno nizka (mislim, da manj, kot 10%) in moraš imet res srečo, da ti sploh kaj zraste. Meni je po dveh letih poskušanja in približno gramu posejanih semen uspelo vzgojit le eno, pa še ta je potrebovala več kot leto dni, da se je toliko okrepila, da lahko iz nje končno snamem kak listek.

Sadike lahko prav tako naročiš preko neta; iz tujine zagotovo (če seveda zaupaš pošti, da bo rastlina preživela potovanje...), Zavod Raznolikost pa je celo slovenska vrtnarija, kjer jo imajo. Menda tudi oni pošiljajo po pošti, je pa po mojem bolj varno, če jo greš osebno iskat.

Moje osebno mnenje je, da se najbolj splača kupit posušeno zel. Zakaj? Najbolj običajen način uporabe je pitje caleinega čaja, ki ima specifičen, izrazito grenek okus (ki ga meni ni uspelo ublažit niti s sladkorjem, medom, cedevito ali sadnim sirupom), zato ni neumno, če kupuješ male količine, da vidiš, če ti sploh ustreza. Poleg tega lahko posušeno zel tudi kadiš ali pa iz nje sam izdelaš tinkturo/ekstrakt. Sicer sem pa z eksperimentiranjem ugotovil, da se okusu lahko nekoliko izogneš, če rastlino konzumiraš v obliki kapsul (povrhu vsega pa sem na tak način dosegel tudi najboljše rezultate v smislu ozaveščanja v sanjah), tako da se ti mogoče splača raziskat tudi to opcijo.

Če te zanimajo večje količine, je Maya za moje pojme definitivno dobra (in po mojih izkušnjah zanesljiva) izbira, za nabavo manjših količin za testiranje pa lahko Caleo dobiš tudi preko Dream Shop-a.

Upam, da sem zajel vse, če imaš še kako vprašanje, pa kar korajžno! :thumbsup:

lp,
Sašo

Offline explorer

• Newbie
  • *
« Reply #36 on: 27 June 2015, 10:23:23 »
Super si, hvala!
Kako pa je z merjenjem količine? Ali potrebujem tehtnico? Ali se lahko samo odmerja na približno, "na uč"?

Ps: a je že kdo poskusil kaditi caleo v shisi?

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #37 on: 27 June 2015, 11:00:15 »
Super si, hvala!

Malenkost. :thumbsup:

Kako pa je z merjenjem količine? Ali potrebujem tehtnico? Ali se lahko samo odmerja na približno, "na uč"?

V principu to ni ravno raketna znanost... :mrgreen: Tehtnica pride prav, če hočeš točno vedet, koliko si je recimo uporabil za en poskus, kakšen učinek ima (nate) točno taka količina in podobno. Sicer pa za cca. 2 dl čaja odmeriš eno malo žličko in je zadeva rešena. :)

Ps: a je že kdo poskusil kaditi caleo v shisi?

Jaz sem jo konzumiral na tri načine:
- pil (oziroma poskušal piti) čaj, ki mi zaradi okusa nikakor ni potegnil, niti name ni imel kakega posebnega (beri: opaznega) učinka,
- jo kadil v smotki, zmešano s tobakom; na tak način sem zaznal rahlo spremembo percepcije pred spanjem, kakega omembe vrednega učinka na sanje/sanjanje pa nisem opazil in
- zelišče natlačil v kapsule in jih pojedel med WBTB; na ta način imam zaenkrat 100-odstotno uspešnost (ozaveščanje). 8)
Na šišo je nisem kadil.

Offline explorer

• Newbie
  • *
« Reply #38 on: 27 June 2015, 11:22:47 »
Hvala. :)
Kakšni pa so učinki tinkture, v primerjavi z ostalimi oblikami calee?

Offline Saso

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #39 on: 27 June 2015, 11:34:40 »
Tinktura je v osnovi koncentrat, kar (naj bi) pomeni(lo), da ima večjo vsebnost aktivnih učinkovin. Dobra stran je, da je rabiš le nekaj kapljic za učinek, primerljiv recimo količini 2 dl čaja, slaba stran pa je, da je ravno tako grenka, kot čaj. :P