Zavestno sanjanje

Sanje že od nekdaj burijo človeško domišljijo. Ljudi zanimajo iz različnih vidikov; za nekatere predstavljajo povezavo z duhovnim svetom ter možnost komunikacije s predniki in duhovi, drugim služijo kot prehodi med svetovi, spet tretji pa v njih iščejo informacije in odgovore. Vprašanja, kot so kaj pomenijo, kako jih razložiti in kakšna je povezava med sanjami in našimi življenji, so le nekatera od mnogih.

Thermodynamic Horizon (c) Adam Scott Miller

Kljub temu, da povprečen človek prespi skoraj tretjino svojega življenja, pa marsikdo niti pomisli ne, kaj se med tem časom z njim dogaja. Še več; ko debata nanese na sanje, številni le skomignejo z rameni in pripomnijo, da oni pač nikoli ne sanjajo. Vsakdo je seveda upravičen do svojega mnenja, dejstvo pa je, da vsi sanjamo. Naše sanje se razlikujejo tako po dolžini in vsebini, kot tudi po stopnji ozaveščenosti.

Eden od bolj privlačnih vidikov sanjanja je prav gotovo možnost zavestnega nadzora nad sanjami - zavestnega sanjanja. Ta ideja ni nova; tibetanski menihi so v osmem stoletju za ohranjanje budne zavesti v spanju razvili sanjsko jogo, indijanski šamani pa še danes verjamejo, da lahko ljudje v sanjah potujemo v druge resničnosti.

Njihove izkušnje so za zahodnjake bile le legende, ta pogled pa se je začel spreminjati, ko je pisec in antropolog Carlos Castaneda v seriji knjig podal podroben opis svojih potovanj iz vsakodnevne resničnosti v druge svetove.

Sanjanje že od nekdaj velja za eno od orodij šamanov in zdravilcev v tradicionalnih kulturah po vsem svetu. Sanje so najbolj naraven način prehoda iz običajnega v spremenjeno stanje zavesti, v katerem lahko pridemo do najrazličnejših informacij, učenja in zdravljenja. Ta prehod in spremljajoča stanja zavesti doživljamo prav vsi in večkrat na noč, a se izkušenj ob bujenju le redko spomnimo. S konsistentnostjo, vztrajnostjo in prakso pa lahko to spremenimo. Če želite izvedeti, kako, vas vabim k sodelovanju v katerem od skupinskih ali individualnih sanjalskih programov.

Inkubator sanj

Inkubator sanj

Inkubator 101

Inkubator 101

Inkubator sanj je 10-tedenski sanjalski program, namenjen vsem, ki si želite spoznati svoje sanje in v njih aktivno (so)delovati. Je proces, skozi katerega boste postopoma spoznali osnovne tehnike in orodja za delo s sanjami ter se z izvajanjem različnih nalog popolnoma potopili v subtilne procese sanjanja.

Inkubator 101 je individualni 10-tedenski sanjalski program, prilagojen vašemu urniku in času. Med desetimi Skype srečanji se sto odstotno posvetim izključno vam in vam pomagam na vaši poti k ozaveščanju v sanjah.

Sanjalski intenziv

Sanjalski intenziv

Online tečaj lucidnega sanjanja

Online tečaj

Sanjalski intenziv je intenzivna celodnevna delavnica za vse, ki želite izvedeti več o lucidnem sanjanju in o tem, kako to stanje doseči.

Online tečaj lucidnega sanjanja

V pripravi...

Email tečaj Mala šola lucidnega sanjanja

Email tečaj

Individualno svetovanje

Individualno svetovanje

Lucidne sanje so sanje, v katerih se zavedamo, da sanjamo. Zavedamo se, da naše fizično telo v tistem trenutku leži v postelji in spi ter da izkušnjo dejansko doživlja naš dvojnik. To vedenje nam da možnost vplivati na vsebino in potek dogodkov, sanjski scenarij, okolico in druge elemente sanj.

Naročite obvestila spletne strani Umetnost Sanjanja in email tečaj boste BREZPLAČNO prejeli na mail.

Imate težave z

- nespečnostjo
- nočnimi morami
- nepojasnjenimi nočnimi dogodki

Naročite individualno svetovanje!