Sanjska znamenja

Sanjska znamenja so “anomalije”, ki se pojavljajo v sanjah. Lahko gre za dogodke, osebe ali predmete, ki se ponavljajo skozi več različnih sanj, ali pa preprosto za nenavadnosti, ki nam dajo slutiti, da nekaj ni v redu. Poznavanje osebnih in “kolektivnih” sanjskih znamenj sanjalcu lahko pomaga, da se v sanjah ozavesti.

Vsakdo, ki se ukvarja s sanjanjem, se slej ali prej sreča z izrazito neprijetnim občutkom, ko mu med umivanjem zob ti začnejo izpadati v umivalnik, ali pa na zadrego, ko naenkrat ugotovi, da je med množico ljudi popolnoma gol. To sta le dva od mnogih primerov “kolektivnih” sanjskih znamenj in če nas situacija ne spravi popolnoma iz tira, jo lahko izkoristimo kot izhodišče za vstop v zavestne sanje.

Osebna sanjska znamenja so specifična za vsakega sanjalca in naša naloga je, da jih poiščemo. Iskanja se lotimo s sistematičnim pregledom zapisov v sanjskem dnevniku. Pozorni bodimo na vse, kar se ponavlja – dogodke, lokacije, osebe, predmete,… Ponavljajoče elemente si označimo ali še bolje, izpišimo, nato pa jih poskušajmo prepoznati v prvi pozornosti.

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.