Johimbin

Johimbin uporabljajo dvigovalci uteži za pospešitev cirkulacije krvi med treningom, služi pa tudi za preprečevanje moške impotence. Deluje kot rahel MAO inhibitor in povzroča povišan nivo norepinefrina v možganih. Maksimalen učinek doseže eno uro po zaužitju, iz telesa pa se v celoti izloči po petih urah.

Stranski učinki

Pri količinah, potrebnih za lucidno sanjanje, so stranski učinki izjemno redki. Pri večjih količinah je možna vročica, pospešen srčni utrip in povišan krvni tlak, napetost v sklepih ter potenje dlani in podplatov, v ekstremnih primerih pa lahko pride tudi do napetosti, vrtoglavice in bruhanja ter napadov tesnobe. Predoziranje je lahko smrtno, zato je potrebno biti pozoren na slinjenje, povečane zenice, nepravilen srčni utrip in nizek pritisk.

Vpliv na sanjanje

V zelo nizkih količinah (0,75 – 1 mg kot sprožilec, 0,35 – 0,5 mg v kombinaciji z galantaminom) povzroča bolj intenzivne in lažje zapomnljive sanje. Deluje kot sprožilec za lucidno sanjanje ali pa učinkuje kot galantamin. V kombinaciji z galantaminom v lucidnih sanjah izrazito okrepi pozornost, fokus in kratkoročni spomin, um pa ostane jasnejši in manj dostopen za razne motnje.

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.