Pripomočki za doseganje lucidnosti

Verjetno je v človeški naravi, da iščemo najlažje poti in jaz zagotovo nisem nobena izjema.

Med iskanjem “bližnjic” za doseganje lucidnosti sem naletel na knjigo “Advanced Lucid Dreaming – The Power of Supplements (2006)”, v kateri avtor Thomas Yuschak podrobno pojasni, kako zaužitje določenih snovi povzroča kemijske spremembe v možganih, te pa posredno ali neposredno vplivajo na kvaliteto in dolžino spanca, intenzivnost sanj in možnost spominjanja le-teh.

Thomas Yuschak - Advanced Lucid Dreaming - The Power of Supplements

Preko menija “PRIPOMOČKI” na vrhu strani so na voljo osnovne informacije o štirih ključnih nevrotransmitorjih, v nadaljevanju pa so informacije o rastlinah in prehranskih dodatkih ter njihovih učinkih na spanje in sanjanje. Besedila so povzeta in prevedena v slovenščino iz omenjene knjige, o mojih izkušnjah z uporabo prehranskih dopolnil pa si lahko preberete na forumu.

OPOZORILO: Večino opisanih prehranskih dopolnil je z nekaj truda mogoče kupiti v prosti prodaji, zato poudarjam, da moj namen ni propagiranje ali spodbujanje k njihovi uporabi, temveč zgolj podajanje informacij, ki so tudi sicer prosto dostopne. Kljub temu, da sam pri uporabi nisem opazil nobenih stranskih učinkov, pa ne prevzemam nobenih odgovornosti za morebitne posledice, do katerih bi lahko prišlo zaradi njihove uporabe.

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.