O meni

Sašo Drobnič

Sašo Drobnič

sanjalec, psihonavt in raziskovalec spremenjenih stanj zavesti

Sanje in s sanjanjem povezani fenomeni me spremljajo že od ranega otroštva – srečanje s “tujim bitjem” (nefizično energetsko entiteto) okoli drugega leta starosti ter do jutra pozabljeni nočni pohodi med odraščanjem so v meni prebudili željo po razumevanju skrivnosti zavesti in nepojasnjenih fenomenov sveta.

Med odraščanjem sem se kot večina mladostnikov izgubljal v pasteh lastnega uma in neskončnih bojih z notranjimi demoni (strahovi, dvomi, predsodki in priučenimi pogledi na svet), potem pa sem s preizkušanjem različnih tehnik alternativnega zdravljenja (Reiki, Theta Healing, Tai Ji Quan, Heart & Soul Healing, Reconnection) ter z udeleževanjem vsemogočih izkustveno terapevtskih delavnic in s poglobljenim samo-raziskovanjem spoznal, da resničnost ni le to, kar učijo v šolah in objavljajo v medijih ter da presega tisto, kar smo sposobni zaznavati s fizičnimi čutili. To spoznanje je še dodatno poglobilo mojo radovednost.

Svoje potovanje sem nadaljeval s prakticiranjem tehnik, ki jih je v svojih knjigah opisal Carlos Castaneda in ga razširil z eksperimentiranjem z različnimi sanjalskimi pripomočki. Po večih letih raziskovanja sem naletel na skupino sanjalcev, imenovanih “Dreamhackers” (“hekerji sanj”), s katerimi že vrsto let sodelujem tako v fizični, kot tudi v sanjskih realnostih. Z vztrajnostjo sem prišel do različnih “zaveznikov” in mojstrov, s pomočjo katerih v sanjanju izpopolnjujem svoje veščine in odkrivam večplastnost realnosti, v kateri živimo.

V procesu raziskovanja spremenjenih stanj zavesti in prehodov v ta stanja sem preizkušal najrazličnejše tehnike in pripomočke za njihovo doseganje. Kmalu se je izkazalo, da mi je sanjanje najbližji način vstopa v ta stanja, zato zadnje desetletje intenzivno posvečam raziskovanju zavestnega sanjanja in izventelesnih izkušenj, občasno pa tudi drugih drugih fenomenov spremenjenih stanj zavesti ter informacije in svoje izkušnje prenašam med ljudi.

Sem urednik spletne strani “Umetnost Sanjanja” (https://dream-explorer.com/sanjanje), snovalec sanjskega dnevnika “Dream eXplorer” (http://dream-explorer.com) ter avtor priročnika za lucidno sanjanje “Vrata Sanjanja”, ki je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.