ELF emmit

Najbrž že veste, da na uspešno ozaveščanje v sanjah vpliva več dejavnikov: dovolj spanja, mentalna in fizična spočitost, zadosti energije, ustrezen mindframe, v naprej izbran cilj, ne nazadnje tudi pravi čas za izvajanje tehnik. Ker je v hitrem tempu življenja včasih težko doseči vse te dejavnike in si zagotoviti ustrezne pogoje za ozaveščanje, si lahko pomagamo na različne načine (več o tem lahko preberete v prispevku Osem nasvetov za boljši spanec. Na srečo pa živimo v času hitrega razvoja tehnologije, zato so nam lahko v pomoč tudi različni tehnični pripomočki. Eden od njih je tudi .

Kaj je ELF emmit?

ELF emmit je digitalni metronom, ki uravna in usklajuje delovanje uma in telesa. S šibkimi elektro-magnetnimi pulzi (pulzna elektromagnetna stimulacija – PEMS) stimulira možgane, da delujejo na določeni frekvenci.

Kako deluje?

V času budnosti naši možgani običajno delujejo na frekvenci med 13 in 30 Hz (beta valovi). V fazi globoke sproščenosti in med spanjem se frekvenca zniža na od 1 do 2 Hz na sekundo (delta valovi), v času intenzivne koncentracije pa se povzpne vse do 30 Hz (beta oziroma gama valovi). ELF emmit z ritmičnim utripanjem spodbuja možgane, da delujejo na izbrani frekvenci.

Napravo preko priključka za slušalke priklopimo na pametni telefon ali tablični računalnik, na katerega smo predhodno naložili ELF emmit aplikacijo. Izberemo program, poženemo aplikacijo in uživamo v izbrani terapiji.

Na voljo je pet programov:

  • izboljšanje spanja – pomaga pri sproščanju, upočasni možgansko aktivnost in spodbudi zaspanost;
  • zmanjševanje stresa – upočasni tok misli, zniža srčni utrip, pomaga sprostiti napetosti iz telesa in pripomore k bolj jasnemu razmišljanju;
  • izboljšanje fokusa – spodbuja beta možgansko valovanje (18 Hz), med katerim se poveča zmožnost kreativnega reševanja problemov in procesiranja informacij;
  • meditacija – spodbuja theta možganso valovanje (7,9 – 4 Hz) in globoko sproščenost;
  • pospešeno učenje – spodbuja alfa valove (8 Hz), med katerimi smo sproščeni, a hkrati izrazito pozorni, alfa stanje se uporablja tudi za super-učenje.

Čeprav je ELF emmit še vedno razmeroma nov produkt na tržišču – sredstva so v drugi polovici leta 2016 zbirali preko platforme za množično financiranje Indiegogo, kjer so se uvrstili v sam vrh najuspešnejših kampanj – pa ima že več deset tisoč zadovoljnih uporabnikov iz celega sveta. In še informacija, ki me je osebno najbolj presenetila? ELF emmit je ideja slovenskih strokovnjakov. 🙂

Za več informacij obiščite .

Ste napravo mogoče že preizkusili? V komentarjih delite z nami svoje mnenje.

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.