Sanjalski intenziv

Sanjalski intenziv

sanjalski intenzivAli veste,

… da se v vas skriva latentna sposobnost, ki jo lahko prebudite in z njeno pomočjo presežete omejitve fizičnega sveta?

… da se lahko skozi sanje soočite s svojimi najglobljimi strahovi in zaživite bolj polno, kvalitetnejše življenje?

… da lahko skozi sanje srečate pokojne in z njimi razrešite vse, kar je ostalo nedorečeno v času njihovega življenja?

… da lahko v sanjah srečate duhovne vodnike in druga bitja, ki vam lahko pomagajo pri odpravljanju blokad in težav, s katerimi se soočate v vsakdanjem življenju?

… da lahko vse to počnete zavestno in z vsaj takšno intenzivnostjo, kot počnete vsakdanje stvari?

Ta sposobnost se skriva v prav vsakem od nas in se imenuje lucidno sanjanje.

Želite izvedeti več? Vabljeni na sanjalski intenziv!

V času našega druženja

  • boste spoznali osnove lucidnega sanjanja,
  • se boste naučili najučinkovitejših tehnik za lucidno sanjanje,
  • boste izvedeli, kaj v njih pričakovati in kako jih “obvladovati”,
  • se boste naučili, kako voditi sanjski dnevnik,
  • boste izvedeli, kako z ustrezno prehrano očistiti fizično in okrepiti energijsko/sanjalsko telo,
  • boste sodelovali v dveh nočnih obredih, na katerih boste s pomočjo preizkušenih in naravnih sanjalskih pripomočkov okrepili sposobnost spominjanja sanj ter povečali možnost za ozaveščanje v sanjah in zavestno potovanje v druge svetove.

Program

Kakšen bo okviren program* za sanjalski intenziv?

16:00 – 17:00 Prihod in spoznavno druženje

17:00 – 19:00 Predavanje, vprašanja & odgovori

  • Predstavitev načina dela
  • Osnove lucidnega sanjanja
  • Tehnike in postopki za lucidno sanjanje
  • Kaj pričakovati v lucidnih sanjah

19:00 – 20:00 Večerja

20:00 – 22:00 Priprave na sanjanje

22:00 Spanje

01:00 – 01:30 Prvi nočni obred **

03:00 – 03:30 Drugi nočni obred ***

08:00 – 09:00 Bujenje in zajtrk

09:00 – 11:00 “Sanjalski krog” (dream sharing) in zaključek

* Program se bo prilagajal potrebam in dinamiki skupine.

** Uporabili bomo najučinkovitejšo metodo za doseganje lucidnosti – metodo prekinjenega spanja (WBTB – Wake-Back-To-Bed), ki jo bomo dodatno okrepili z zaužitjem 100 mg 5-HTP (5-hidroksitriptofan; izvleček rastline Griffonia Simplicifolia) pred spanjem. 5-HTP izrazito okrepi živost in intenzivnost sanj ter s tem sposobnost spominjanja le-teh. Med obredom bomo izvedli “usmerjeno” sprostitveno tehniko, s katero bomo poskušali vstopiti naravnost v sanje (WILD – Wake-Induced Lucid Dream).

*** V jutranjih urah bomo še enkrat izvedli WBTB. Tokrat bomo pred ponovnim spanjem zaužili še galantamin, ki močno okrepi in podaljša sanje ter poveča možnost za direkten prehod iz budnosti v sanjanje (WILD).

Izvajalec programa: Sašo Drobnič

Pogosta vprašanja

Kaj so lucidne sanje?

Lucidne sanje so sanje, v katerih se zavedamo, da sanjamo. Zavedamo se, da naše fizično telo v tistem trenutku leži v postelji in spi ter da izkušnjo dejansko doživlja naš “dvojnik” (energijsko telo). To vedenje nam da možnost vplivati na vsebino in potek dogodkov, sanjski scenarij, okolico in druge elemente sanj.

V čem se lucidne sanje razlikujejo od običajnih sanj, ki jih doživljamo vsako noč?

Za razliko od običajnih sanj, v katerih nas premetava iz scene v sceno in iz situacije v situacijo, imamo v lucidnih sanjah določeno stopnjo nadzora nad sanjami in sanjskimi vsebinami. Znajdemo se v svetu, ki je včasih celo bolj “resničen” od našega vsakdanjega sveta in v katerem zaradi drugačnih zakonitosti lahko počnemo praktično karkoli – lahko letimo, se premikamo skozi trdno snov, v trenutku premagamo ogromne razdalje, premikamo predmete s pomočjo misli, komuniciramo brez besed, se soočimo in premagamo najgloblje strahove, se srečujemo z drugimi sanjalci,… Možnosti so praktično neomejene, edina meja je naša domišljija.

Komu je intenziv namenjen?

Dogodek je namenjen vsem – tako začetnikom, kot tudi tistim, ki imate s sanjanjem že izkušnje in bi želeli svoje znanje dodatno poglobiti in nadgraditi.

Prvi boste izvedeli vse o lucidnih sanjah in tem, kako to stanje doseči ter kaj v njem početi, slednji pa boste s pomočjo učinkovitih sanjalskih pripomočkov še dodatno okrepili svojo sposobnost spominjanja sanj in povečali možnost za ozaveščanje v njih.

Kaj sploh so sajnalski pripomočki?

Sanjalski pripomočki so prehranski dodatki, ki ob zaužitju povzročijo določene kemijske spremembe v možganih, te pa posredno ali neposredno vplivajo na kvaliteto in dolžino spanca, intenzivnost sanj in možnost spominjanja le-teh.

Kateri sanjalski pripomočki pa se uporabljajo na intenzivu?

Pred spanjem boste imeli priložnost preizkusiti 5-HTP (5-hidroksitriptofan) – naravni izvleček, ki ga pridobivajo iz semen afriškega drevesa Griffonia simplicifolia. Ta deluje tako, da v prvem delu noči zavira REM spanec in podaljšuje globok spanec, zaradi česar ima pozitiven učinek na dolžino in kvaliteto spanca, v drugem delu noči pa zaradi kompenzacije telesa za enakomeren spalni cikel (tako imenovani “REM rebound” učinek) povzroča bolj intenzivne in lažje zapomnljive sanje. Med nočnim obredom pa boste svojo sanjalsko namero okrepili še z najučinkovitejšim sanjalskim pripomočkom – galantaminom. Sanjalci, ki ga uporabljamo, ugotavljamo, da ta močno okrepi in podaljša sanje, prav tako pa ob pravilni uporabi omogoča tudi direkten prehod iz budnosti v sanjanje (WILD – Wake Induced Lucid Dream).

Kaj pa, če se sanj ne spomnim in ne znam lucidno sanjati? Mi bo sanjalski intenziv sploh koristil?

Vsekakor! Dogodek se bo odvijal v prijetnem okolju, proč od vsakdanjega vrveža in obveznosti ter brez nepotrebnih motenj, zaradi česar se bomo lažje posvetili svojim sanjam in se z njimi povezali. Tako bomo vstopili v ustrezen umski okvir, potreben za spominjanje sanj in ozaveščanje v njih. Sanjanje že od nekdaj velja za eno od orodij šamanov in zdravilcev v tradicionalnih kulturah po vsem svetu. Sanje so najbolj naraven način prehoda iz običajnega v spremenjeno stanje zavesti, v katerem lahko pridemo do najrazličnejših informacij, učenja in zdravljenja. Ta prehod in spremljajoča stanja zavesti doživljamo prav vsi in večkrat na noč, a se izkušenj ob bujenju le redko spomnimo.

Spoznali boste najučinkovitejše tehnike in preizkušene postopke za ozaveščanje v sanjah in jih imeli priložnost preizkusiti iz prve roke. Oboroženi s potrebnimi orodji in dodatno motivacijo boste po koncu našega druženja lahko samostojno nadaljevali svoje potovanje v druge resničnosti.

Tekom noči se boste udeležili nočnih obredov, med katerimi boste imeli priložnost preizkusiti tudi najučinkovitejše sanjalske rastline, ki močno okrepijo sposobnost spominjanja sanj (tudi pri tistih, ki se sanj sicer slabo spomnijo ali celo ne spomnijo), poleg tega pa povečajo možnost za spontano ozaveščanje v sanjah (DILD – Dream Induced Lucid Dream). Več o tem boste izvedeli med našim dnevnim druženjem.

Ne nazadnje pa bo vsak udeleženec prejel še elektronsko različico priročnika Vrata Sanjanja (za dodatne informacije kliknite tukaj) za popotnico v sanjske svetove.

Prijava

Število prostih mest je omejeno (maksimalno 9 oseb), zato so obvezne predhodne prijave. Za prijavo in dodatne informacije pošljite mail na [email protected] in si pravočasno zagotovite svoje mesto.

Zaradi organizacije dogodka in s tem povezanih stroškov se bo dogodek izvedel, ko se prijavijo vsaj štirje udeleženci.

Cena*: 150 €

Možnost plačila na 2 obroka (prvi obrok s plačilom na TRR ali PayPal ob prijavi, drugi del na dan dogodka). Za plačilo z gotovino 10% popusta.

* Cena vključuje nočitev in prehrano, organizacijo in izvedbo programa ter elektronsko različico priročnika Vrata Sanjanja.

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.