Predavanje o lucidnem sanjanju v Velenju

Konferenca o nenavadnem

V Velenju se bo med 19. in 27. 8. 2016 odvijal 19. festival mladih kultur Kunigunda. Letos bo v okviru festivala (20. in 21. 8.) prvič potekala tudi Konferenca o (Ne)Navadnem, na kateri se bo zvrstilo več predavanj in delavnic z nekoliko bolj nevsakdanjo vsebino, med drugim tudi predavanje o lucidnem sanjanju.

Interpretiranje sanj je le eden od “uporabnih” vidikov sanjanja; če namreč sanje “vprežemo”, lahko v njih tudi aktivno delujemo. To imenujemo lucidno sanjanje. Lucidne sanje so sanje, v katerih se zavedamo, da sanjamo. Zavedamo se, da v tistem trenutku spimo in da naše fizično telo leži v postelji, hkrati pa zavestno doživljamo še popolnoma drugačno izkušnjo. Védenje, da sanjamo, nam omogoča vplivati na vsebino in potek dogodkov, sanjski scenarij in druge elemente sanj. V njih lahko delujemo kot v vsakdanjem, budnem življenju. A brez nekaterih “omejitev” …

Predavanje bo v nedeljo, 21. 8. 2016 ob 17:15 v prostorih Mladinskega centra Velenje na Efenkovi 61.

Dodatne informacije o predavanju lahko najdete , celoten program predavanj in delavnic pa je objavljen tudi na Kunigundini Facebook strani.

Se vidimo v Velenju!

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.